Varaždin posjetili članovi Hrvatske udruge profesionalaca kongresnog turizma

| 19.4.2023. u 18:20h | Objavljeno u Društvo

Varaždin je danas posjetilo desetak predstavnika turističkih agencija koje se bave kongresnim turizmom, a koji su u naš grad stigli u organizaciji Hrvatske udruge profesionalaca kongresnog turizma i varaždinskog Hotela Turist, koji je i sam član navedene udruge. 

Turistički su djelatnici u Varaždin stigli kako bi se upoznali s novim prostorima, projektima i idejama te pobliže upoznali destinaciju i njezine mogućnosti u razvoju kongresnog turizma. 

Nakon obilaska novoobnovljenog Hotela Turist i posjeta vinariji Podrum Štrigova, gosti su razgledali povijesnu jezgru Varaždina. Direktorica Turističke zajednice grada Varaždina, Jelena Toth predstavila im je turističke potencijale Varaždina, s naglaskom na naše najpoznatije manifestacije, Špancirfest, Advent u Varaždinu i Varaždinske barokne večeri te doživljaje koje grad pruža gostima i turistima, od subotnje smjene gradske straže, glazbe na balkonima i orguljama u katedrali do gastro doživljaja. 

Ravnatelj Gradskog muzeja Varaždin, Miran Bojanić Morandini predstavio je mogućnosti organizacije događanja u prostorima Gradskog muzeja, posebno u atraktivnom prostoru Starog grada. 

Posjet Varaždinu gosti su završili obilaskom izložbe Dobar tek! u palači Herzer, te obećanjem da će se odazvati pozivu na jubilarni 25. Špancirfest.