VANIMA U Podrumu ponedjeljkom skupna izložba svih ovogodišnjih izlagača

MGA | 17.12.2023. u 08:00h | Objavljeno u Društvo

U Centru za mlade i nezavisnu kulturu P4 u ponedjeljak, 18. siječnja, s početkom u 19 sati bit će otvorena skupna izložba na kojoj će dio svojih radova još jednom izložiti autorice i autori koji su ove godine izlagali kroz Vanimin program "Podrum ponedjeljkom".

U relativno kratkom vremenskom razdoblju od nepune četiri godine, varaždinski Filmsko-kreativni studio VANIMA je organizirajući program "Podrum ponedjeljkom" priredio 64 izložbe mladih afirmiranih, ali i neafirmiranih umjetnika, kao i nekoliko već etabliranih autora, pretvorivši tako preuređeni podrum Centra P4 u Preradovićevoj ulici u zanimljivu galeriju i respektabilan izlagački prostor.

U protekle četiri sezone (od 2020. do kraja 2023. godine), svoje je radove predstavilo preko 30 autora kroz 28 izložbi odabranih putem Vaniminog javnog poziva „Podrum ponedjeljkom“. Istovremeno, Vanima je u suradnji s drugim udrugama i autorskim skupinama priredila 13 izložbi, zatim 4 izložbena programa u suradnji s VAFI & RAFI – internacionalnim festivalom animiranog filma djece i mladih, 3 u suradnji s MOP festivalom multimedije, 3 izložbe u sklopu Škole medijske kulture “dr. Ante Peterlić”, jednu spomen i dvije obljetničke izložbe, 3 skupne izložbe grupe likovne kulture za djecu, 11 izložbi renomiranih autora, te jednu međunarodnu izložbu.

- O interesu publike dovoljno govori i podatak da je ove Vanimine programe pratilo preko 3500 posjetitelja. Na javni poziv "Podrum ponedjeljkom" prošle se godine prijavilo više mladih autora s područja Varaždinske, Međimurske, Krapinsko-zagorske i Koprivničko-križevačke županije, a selekcijska komisija odabrala je najkvalitetnije prijave. Podsjetimo, ove su godine izlagali Vida Dodigović, Toni Čakmazović, Jasmina Jakopanec, Ana Lukina, Ivana Mikulčić, Dominik Sever, Jelena Turščak Milić i Dominik Višnjić, a ova će skupna izložba biti prilika za prisjećanje na radove koje su ovi mladi umjetnici u okviru „Podruma ponedjeljkom“ izlagali 2023. godine - poručuju iz Vanime.

Četvrtu sezonu programa „Podrum ponedjeljkom“ osim izložbi autora odabranih u okviru javnog poziva, obilježilo je i nekoliko neobično zanimljivih likovnih događanja što su izazvala veliko zanimanje varaždinske publike. Ukupno je ove sezone priređeno 20 izložbi. Vanima  „Podrum ponedjeljkom“ organizira uz potporu Grada Varaždina i Ministarstva kulture i medija, a nakon natječaja, koji će uskoro biti objavljen, kreće i 5. sezona.

Plakat_sezona_2023_final_2.jpg