Uzicu topa varaždinskih Purgara ove subote povlači "posvuduša" - Tibor Bün Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Uzicu topa varaždinskih Purgara ove subote povlači "posvuduša" - Tibor Bün

VV | 28.5.2021. u 09:55h | Objavljeno u Društvo

Ove subote, 29. svibnja Varaždinska građanska garda će, već tradicionalno izvesti glasni pucanj na Starom gradu, točno u podne.


Priliku da povuće uzicu dobiti će profesor, glazbenik, dirigent i voditelj Prve školske televizije Tibor Bün.

- Tibor je CAR! I to ne samo zato što svira u Carevima, Tibor je doslovno “posvuduša”: ima ga, i to jako puno, u Centru tradicijske kulture, gdje vodi orkestar i, onako usput, osvaja nagrade; ima ga na Prvoj školskoj televiziji, gdje je voditelj i pokretač zanimljivog i sve Hrvatskog projekta školske televizije; ima ga na nastavi, u Elektrostrojarskoj školi Varaždin, kao profesora stručnih predmeta; ima ga u kulturi grada Varaždina; ima ga na seminarima tradicijske kulture, pa čak ga, ponekad, ima ga i doma, sa obitelji. Osim Glazbene škole završio je i FOI, a svoje iskustvo, s uspjehom prenosi na svoje učenike. A kad ti isti učenici kod opisivanja profesora Tibora koriste uglavnom epitete onda tu ne treba ništa više dodati - kažu varaždinski Purgari.

I Tibor i Varaždinska građanska garda, dodaju, rade gotovo isti posao: čuvaju kulturu i tradiciju našeg grada, svatko na svoj način.

- Zato smo jako ponosni i zahvalni na svemu što Tibor radi za našu sredinu i s veseljem ga primamo u društvo ponosnih topnika Varaždinske građanske garde - zaključuju Purgari.