Uz Dan općine Gornji Kneginec, prigodni poštanski žig povodom 20 godina općinskog grba Foto: Općina Gornji Kneginec

Uz Dan općine Gornji Kneginec, prigodni poštanski žig povodom 20 godina općinskog grba

Varaždinske vijesti | 13.7.2024. u 09:15h | Objavljeno u Društvo

U sklopu proslave Dana općine Gornji Kneginec, a na inicijativu Općine Gornji Kneginec, Hrvatska je pošta izradila prigodni poštanski žig povodom 20 godina usvajanja službenog grba Općine Gornji Kneginec.

Prigodni poštanski žig bit će u upotrebi u utorak 16. srpnja u poštanskom uredu 42204 Turčin (Trg dr. Franje Tuđmana 2 B).

- Spomenuti će žig biti u upotrebi samo taj dan kada će se njime pečatirati sve odlazne pošiljke, a nakon čega će biti trajno pohranjen u muzeju Hrvatske pošte. S obzirom na to da je žig u upotrebi samo jedan dan i da će pečatirane pošiljke biti svojevrsni unikat kolekcionarske vrijednosti, pozivaju se svi građani, a naročito kolekcionari, da svoja pisma i dopisnice pošalju iz pošte Turčin i na taj način promoviraju Kneginec u zemlji i svijetu - poručili su iz Općine Gornji Kneginec.

Službeno predstavljanje prigodne omotnice i prigodnog poštanskog žiga bit će 16. srpnja u 10:00 h ispred poštanskog ureda 42204 Turčin. Autor prigodnog poštanskog žiga je Marko Vitez, član Varaždinskog kluba kolekcionara.

gornji_kneginec_postanski_zig_uz_dan_opcine_11072024.jpg