Urnebesna monodrama Stojana Matavulja "Komušanje mozga" zadnji put u Varaždinu Foto: Ilustracija

Urnebesna monodrama Stojana Matavulja "Komušanje mozga" zadnji put u Varaždinu

Igor Čolaković | 24.1.2020. u 10:00h | Objavljeno u Društvo

Varaždinska kazališna publika sutra, 25. siječnja, na Sceni Zvonimir Rogoz varaždinskog kazališta, imat će prigodu po posljednji puta u Varaždinu pogledati urnebesnu monodramu Stojana Matavulja "Komušanje mozga".

- Došao sam do zaključka da je "Komušanje mozga" u Varaždinu izigrano, pa sam odlučio da je ovo zadnja predstava u Varaždinu. Tko u subotu neće uspjeti pogledati Komušanje, morat će ga gledati negdje drugdje, na primjer, u Vinkovcima - istaknuo je Matavulj, koji u ovoj monodrami duhovito, ali i s puno britkosti govori i pjeva o našoj društvenoj stvarnosti.

Predstava je imala veliki uspjeh kod kazališne publike, a za nju je Matavulj primio i nekoliko prestižnih glumačkih nagrada, kakva je primjerice, bila Zlatna kolajna na Međunarodnom festivalu monodrame i pantomime u Zemunu.

- Predstavu je publika dobro primila, možda i zato jer se u "Komušanju mozga" bavim univerzalnim temama. U predstavi se ne bavim politikom, jer mislim da političarima ne treba davati na važnosti, a spominjanje politike u bilo kojem kontekstu je davanje značaja političarima. Stoga se bavim običnim temama, muško-ženskim odnosima, odgojem djece, kulturnom politikom, a to se publici očito dopalo - rekao je Matavulj u najavi predstave koja će početi u subotu u 20 sati.

Ulaznice za ovu neobičnu umjetničku kombinaciju, koja će vas nasmijati do suza, u prodaji su na blagajni kazališta.