URBANOVO Pjenušavi doručak u vinogradu na Mađerkinom bregu pun pogodak!

VV | 14.5.2022. u 19:33h | Objavljeno u Društvo

Danas prijepodne se, kao uvod u drugi dan Festivala pušipela, na Mađerkinom bregu održan je Pjenušavi doručak u vinogradu. Projekt je nastao 2020. godine prema ideji Marije Vukelić, direktorice Salona pjenušavih vina Zagreb.

- Sretna sam da nam se ove godine u slavlju mjehurića priključilo i Međimurje, u sklopu svoga najvažnijega vinskog događaja, Urbanova. Prvi pjenušavi doručak u Međimurju organizira se uz podršku Turističke zajednice Međimurske županije koja je prepoznala projekt i uklopila ga u postojeći događaj te joj ovim putem zahvaljujem na podršci – poručila je Marija Vukelić.

Na samom početku programa sve prisutne pozdravili su domaćin David Štampar te Rudi Grula, direktor Turističke zajednice Međimurske županije.

- Lokacija poput Mađerkinog brega zaslužuje jedan takav turistički event koji slavi međimursku gastronomiju i međimurske pjenušce. Vjerujem da će to postati tradicionalni događaj – poručio je Grula.

Na druženju uz pjenušce i međimurski doručak svoja vina predstavilo je čak 8 vinarija: Štampar, Cmrečnjak, Dvanajščak Kozol, Hažić, Novak, Banfi vina, Jakopić i Tomšić. Osim pjenušavih vina na programu je bio i "En primeur MEĐIMURJE" - premijera jednog novog vina ili nove berbe svake vinarije.

Nakon ugodnog druženja uz mjehuriće i domaće proizvode lokalnih OPG-ova na Mađerkinom bregu, vinari nastavljaju točiti svoja vina na Festivalu pušipela u Domu kulture Štrigova.

Festival je otvoren za sve posjetitelje još sutra od 12 do 19 sati, pa ne propustite priliku da kušate izvrsna međimurska vina.

Današnji program Urbanova završava ispred Puba Potkova (Terme Sveti Martin) gdje u 20 sati počinje Wine & Gastro Urban Night Show. Tamo će ponajbolji međimurski vinari zajedno s poznatim osobama iz javnog života pokazati svoja kulinarska umijeća. Cijeli program biti će pod voditeljskom palicom Mirka Fodora te Jasmine Rep, koji će uz pokoju šalu dodatno poticati kandidate u natjecanju, a za dobru atmosferu pobrinut će se bend Eter. Svakako posjetite ovaj kulinarski događaj i uživajte u međimurskim vinima po promotivnim cijenama kao i u ukusnim jelima u pripremi Termi Sveti Martin.