Umreži se i podijeli znanje: Osnovna škola "Petar Zrinski" Jalžabet u Erasmus+ projektima Foto: OŠ Jalžabet

Umreži se i podijeli znanje: Osnovna škola "Petar Zrinski" Jalžabet u Erasmus+ projektima

Varaždinske vijesti | 17.7.2024. u 17:20h | Objavljeno u Društvo

Beneficije koje nudi Erasmus prepoznate su i u Osnovnoj školi "Petar Zrinski" Jalžabet koja u KA 1 projektu sudjeluje prvi put. Ukupna vrijednost projekta je 22.299 eura.

Još u travnju prošle godine održane su prve pripreme članova projektnih timova s ravnateljicom škole Mirjanom Kučar te voditeljicom projekta Snježanom Arić. U mobilnostima je sudjelovalo ukupno dvanaest djelatnika škole: Snježana Arić, Lidija Copak, Vesna Skupnjak, Branko Bunić, Mirjana Kučar, Nataša Špralja, Dijana Kuček, Karolina Balog, Gordana Križan, Ivančica Magić, Mirjana Vincek i Romina Tkalec.

Sudionici su putem edukacija, upoznavanja drugih obrazovnih sustava i primjera dobre prakse dobili kvalitetne i primjenjive nove spoznaje i iskustva koja prenose svojim kolegama, učenicima u razredu, ali i široj zajednici.

Strukturirani tečajevi

Učitelji škole u timovima su sudjelovali na strukturiranim tečajevima. Krajem kolovoza 2023., učiteljice Snježana Arić, Vesna Skupnjak i Lidija Copak boravile su u gradu Firenci, u Italiji.

OS_Jalzabet_Erasmus_3_tecaj_u_Firenci_15072024.jpg

Sudjelujući na usavršavanju "Environmental Stewardship: How to Reconnect with Nature" djelatnice su unaprijedile kompetencije odgovornog ponašanja prema okolišu, vještine učinkovitog planiranja zbrinjavanja otpadaka hrane kroz kompostiranje i vještine donošenja praktičnih ekoloških projekata koji se odnose na recikliranje.

OS_Jalzabet_Erasmus_2_tecaj_u_Firenci_15072024.jpg

U grčkom glavnom gradu, Ateni, u periodu od 6. do 11. studenog 2023. boravile su Gordana Križan, Karolina Balog i Dijana Kuček. Tečaj "Uspješne strategije za rad s učenicima s teškoćama" obuhvaćao je niz predavanja, rasprava i radionica o načinu i strategijama rada s učenicima koji imaju teškoće u učenju. Iskustva iz svoje škole razmijenile su s odgojno-obrazovnim djelatnicima iz Švedske, Estonije i Rumunjske.

OS_Jalzabet_Erasmus_4_Tecaj_u_Grckoj_15072024.jpg

Od 26. studenog do 3. prosinca 2023. realizirana je mobilnost u Španjolsku. Učiteljice Mirjana Vincek, Romina Tkalec i Ivančica Magić boravile su u gradu Valenciji gdje su sudjelovale na tečaju  "ICT and Outdoor Teaching and Learning".

OS_Jalzabet_Erasmus_5_Tecaj_Valencija_15072024.jpg

Job shadowing – praćenje rada

U sklopu Erasmus+ projekta pod nazivom "Share knowledge – Connect", ravnateljica škole Mirjana Kučar, pedagoginja Nataša Špralja i učitelj njemačkog jezika Branko Bunić posjetili su grad Białystok u Poljskoj, gdje su sudjelovali u radu osnovne škole Szkoła Podstawowa nr 24 zOddziałami Dwujęzycznymi im. 2 Korpusu Polskich Sił Zbrojnych na Zachodzie.

OS_Jalzabet_Erasmus_1_Job-shadowing_Poljska_15072024.jpg

Pratili su svakodnevni posao, radno okruženje, metode i oblike rada svojih kolega u školi koju pohađa oko 500 učenika.

Osim novih znanja korištenja IKT tehnologije u nastavi, novih načina rada na školskim i e-Twinning projektima i novih nastavnih metoda, sudionici su stekli i nove prijatelje te stvorili lijepe uspomene.

OS_Jalzabet_Erasmus_6_Valencia_15072024.jpg