Uključite se u humanitarnu akciju „Solidarnost na djelu“ i pomognite potrebitima

J.Š./Varaždinske vijesti | 11.10.2018. u 11:41h | Objavljeno u Društvo

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin i ove se godine uključuje u 46. tradicionalnu sabirnu akciju Hrvatskog Crvenog križa „Solidarnost na djelu“, koja će početi danas, 11. listopada na području cijele Republike Hrvatske, a trajat će do 31. listopada.

Cilj ove sabirne akcije je razvijanje solidarnosti među djecom i mladima, a provesti će se u osnovnim i srednjim školama na području grada Varaždina i okolnih općina.

U akciji će se prikupljati financijska sredstva za koja će biti uručeni bonovi zahvalnosti – u apoenima od 1,00 kune ovjereni žigom GDCK Varaždin.

Od ukupnog iznosa prikupljenih sredstava GDCK Varaždin 50 posto vraća na žiro-račune škola. Od tih sredstava škole su u obvezi pomoći djeci lošeg materijalnog statusa nabavom knjiga, opreme ili plaćanjem školskog izleta. Ostatak sredstava GDCK Varaždin koristi za kupnju prehrambeno-higijenskih paketa za djecu socijalno ugroženih obitelji s područja djelovanja društva.

U tjednu od 8. do 14 . listopada ova se akcija provodi i u suradnji s trgovinom Kaufland u kojoj je postavljena košara GDCK Varaždin u koju kupci mogu donirati kupljene namirnice, kao što su brašno, ulje, riža, šećer, kuhinjska sol, tjestenina, juhe u vrećicama, riblje i mesne konzerve, marmelada i slično.

- Zahvaljujemo svima koji će sudjelovati u akciji Solidarnost na djelu i tako pomoći onima kojima je to najpotrebnije - poručuju iz GDCK Varaždin.

IMG-20181010-WA0000_1.jpg

Označeno u