UDVDR IVANEC Premijera filma "Zaboravljena mladost" u drugoj polovici srpnja

Varaždinske vijesti | 6.6.2021. u 17:34h | Objavljeno u Društvo

Ivanečki Ogranak Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata održao je 7. sjednicu aktualnog saziva, kojoj su nazočili kolege iz HVIDR-e Ivanec, te predsjednik i tajnik Podružnice Varaždinske županije, Branko Družinić i Tihomir Buden.

U analizi provedenih aktivnosti izraženo je zadovoljstvo što ih se većina, usprkos nepovoljnim epidemiološkim uvjetima, uspjela održati. Ogranak je tako pomagao stradalima u potresu u Sisačko-moslavačkoj županiji, odavao počast poginulim i preminulim kolegama, a od većih projekata provedeni su Memorijal sjećanja na Josipa Magaša, te Memorijalni pohod sjećanja na poginule i preminule hrvatske branitelje s područja grada Ivanca.

Također, nakon dužeg vremena nastavljena je provedba programa predavanja u školama na temu „Domovinski rat – Istina o slobodi“, koju je putem online platforme slušalo 62-oje učenika i učenica ivanečke osnovne škole. Isto tako, još jednom je izrečena zahvala tvrtki Elektro Kruno, koja je donirala dva prijenosna računala – jedno kćerki hrvatskog branitelja, člana udruge, a jedno za potrebe rada udruge.

Od planiranih aktivnosti u naredna tri mjeseca počele su pripreme za Memorijalni odbojkaški turnir sjećanja na Romana Ribića i Željka Putara Grdaka, čiji je nositelj Ženski odbojkaški klub Ivanec, potom Memorijal sjećanja na Dražena Šešeta i Ivicu Cecelju, koji će se i ove godine održavati uz pokroviteljstvo Grada Novog Marofa, te Memorijal sjećanja na poginule vukovarske branitelje Stjepana Vusića, Josipa Kapustića i Tomu Jambora, kojeg podržavaju Gradovi Ivanec i Lepoglava, te Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Centralni dio ljeta bit će promocija dokumentarnog filma „Zaboravljena mladost“, koja će se održati 21. srpnja u Ivancu, 22. srpnja u Lepoglavi, te 23. srpnja u Maruševcu, a prigodno će biti obilježen i Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Tajnik Podružnice, te predsjednik maruševečkog Ogranka, Tihomir Buden, pozvao je ivanečke kolege da se priključe tradicionalnom sportsko-rekreativnom programu „Heroji Maruševca“, koji će se održati 26. lipnja, kao i turniru sjećanja na poginule hrvatske branitelje, koji će se u Ludbregu održati 17. srpnja.

Predsjednik Podružnice Branko Družinić pohvalio je aktivnosti ivanečkog Ogranka, s posebnim naglaskom na realizaciju filma „Zaboravljena mladost“, te projekt predavanja u školama, kao i uspješnu suradnju s udrugom HVIDR-a Ivanec. Družinić je najavio svečanu sjednicu povodom 25. obljetnice osnivanja UDVDR Podružnice Varaždinske županije, kao i Sportsko-rekreacijske susrete dragovoljaca i veterana Varaždinske županije, koji će se održati u rujnu, a prvi puta biti posvećeni nestalom hrvatskom branitelju Dini Kuniću, pripadniku legendarnih Tigrova.

U završnom dijelu najavljeno je uređenje prostora u 'braniteljskoj zgradi' u Gajevoj ulici, kao i u tajništvu u ulici Đure Arnolda, a tijekom narednih dana na adrese 70-ak članova bit će poslane nove iskaznice.

Po završetku sastanka druženje je nastavljeno uz gledanje filma „Zaboravljena mladost“.

Označeno u