Udruga Ritam misli proslavila četvrti rođendan Impuls poezije Foto: Udruga Ritam misli

Udruga Ritam misli proslavila četvrti rođendan Impuls poezije

Udruga Ritam misli | 30.9.2018. u 19:24h | Objavljeno u Društvo

Udruga Ritam misli je u srijedu, 26. rujna proslavila je četvrti rođendan Impuls poezije, još jedan događaj u kojem je vladala ljepota i snaga emocija, osmijeh prijatelja i titraj riječi u vremenu.

Zaljubljenici poezije i glazbe okupili su se u sada već ''svom'' okružju Rock Art Caffea i još jednom pokazali kako je emocijom prožeta misao dar kojeg je divno darovati. Uz mnoge autore iz varaždinske županije publici su se predstavili i autori iz drugih gradova Hrvatske i Slovenije.

Večer je odisala prijateljstvom, riječi su se ispreplitale, jezici povezivali u najljepšu harmoniju. Najljepše je lice obojeno osmijehom, a osmijeha nije nedostajalo na rođendanu IMPULS poezije.

U rujnu 2013. godine, pomalo stidljivo krenuli smo u izazov, poezija u kafiću u Varaždinu, gradu u kojem caruje ljepota izričaja u svestranosti umjetničkog stvaranja. Grad koji živi i diše umjetnost, koji je inspiracija i neprekidan izazov. Publika izuzetno zahtjevna, kritična i svakako vrijedna truda. Nizali su se mjeseci, godine. Organizirali smo 45 IMPULSA, predstavili preko 160 autora iz cijelog svijeta i uvijek iznova na svoj spontani način povezali sve prisutne u jednu jedinstvenu cjelinu. Simboli IMPULS poezije, uže i ruže, jasno ukazuju na povezanost pjesnika ljepotom ruže.

U želji da poezija nastavi strujiti niz ulice baroknog grada ustrajno smo radili na promoviranju različitosti izričaja. Povezujući poeziju glazbe i glazbu poezije uspjeli smo privući mnogobrojne autore i kantautore, prevoditelje i glazbenike. Pronašli smo onu tajnovitu nit koja povezuje ljepotu različitosti i otvara vrata mnogim novim autorima.

U rođendanskom IMPULSU predstavili smo dvojicu svestranih umjetnika Bojana Sedmaka iz Maribora i Dražena Dragovića iz Varaždina, njima se pridružio bard hrvatske poezije Enes Kišević. Uz njih svoje stihove su nam darovali Miroslav Tičar iz Krškog, Marijan Grakalić , Lidija Puđak i Ljiljana Lipovac iz Zagreba, Ružica Kišur-Črlenec iz Brezničkog Huma, Snježana Sić iz Novog Marofa, Davorka Črnčec i Slavica Gazibara iz Čakovca, Darko Fodor i Josip Kraš iz Ivanca, Nenad Slukić, Izidor Furjan i Ivan Grujo iz Varaždina te organizatori, ujedno i autori Ljubica Ribić i Milan Novak iz Varaždina. Opernim arijama večer je obojio Neven Paleček Papageno.

Udruga Ritam misli pulsira snagom riječi i priprema novi IMPULS koji će pulsirati 24. listopada u već prepoznatljivom ambijentu Rock Art Caffea i u isto vrijeme, 20:00, ali s novim gostima.

impuls_poezija_8.jpgimpuls_poezija_7.jpgimpuls_poezija_6.jpgimpuls_poezija_5.jpgimpuls_poezija_4.jpgimpuls_poezija_3.jpgimpuls_poezija_2.jpg

Označeno u