Udruga Ana u subotu održala radionicu i druženje za djecu

vv | 20.2.2024. u 09:41h | Objavljeno u Društvo

U "Udruzi Ana", udruzi za pomoć djeci i obiteljima djeca, roditelji i mladi imaju sjajnu podršku. Ana ima dva prostora na Pavlinskoj  i Augusta Šenoe 3 u Varaždinu. Preko tjedna studenti različitih fakulteta pomažu djeci u shvaćanju predškolskog i školskog gradiva. Radni terapeut pomaže razgovorom, dok logoped pomaže u prevladavanju jezičnih i sličnih teškoća. Glazbeni pedagog pak razvija talente za klavir, solfeggio, pjevanje, plesanje. Djeca i roditelji imaju snažnu podršku, a studenti izvor prihoda.

Subota je obično dan kad je u udruzi Ana odmor, odnosno za djecu su osmišljene radionice gdje se djeca druže, igraju, sviraju, pjevaju i razvijaju kreativnost uz pomoć studenata, glazbenog pedagoga, radnog terapeuta, kao animatora. Tako i ove subote bilo je odlično. 

- Radionica se održala u subotu, 17. veljače, u prostoru udruge Ana, stoga je taj dan bio zadatak studentima i radnom terapeutu animiranje djece. Funkcija mene kao glazbenog pedagoga je prenositi znanje djeci i usmjeravati ih da slušaju kvalitetnu glazbu, te da polaze kulturne događaje. Također uz glazbeno pedagoški dio, moja funkcija je bila sviranje djeci i poticanje djece na sudjelovanje povodom maskenbala način da pjevaju i sviraju na udaraljkama poput tamburina i sa šuškalicama. Bilo nam je zaista zabavno, šareno i veselo, a također uz pjevanje smo i zaplesali. Maskirali smo se u kreativne maske poput dame, doktora, turista i graditelja - rekla je Lucija Holi, glazbeni pedagog.

- Na današnjoj radionici smo se jako zabavljali. Izrađivali smo avione od papira, zanimljivi instrument od staklenki, kuglica i šljokica, te smo svirali, pjevali i igrali društvene igre. Uz zabavu je vrijeme brzo proletilo, mada ove subote smo bilo tri sata, a djeca koja su došla su se zabavljala i usput naučila nešto novo. Jedva čekam sljedeću radionicu u Ana - istakla je Elena Jug, studentica.

- Danas smo na radionici imali Program u kojem smo mi studenti organizirali druženje, od pjevanja, plesanja i likovnih radionica. Djeci je bilo jako zanimljivo kao i nama, upoznajemo jedni druge, ali se i puno družimo. Svakako se veselim nadolazećim radionicama - rekla je Doris Šokec, studentica.

- Meni je na današnjoj radionici bilo jako lijepo. Jako se veselim i jedva čekam iduću radionicu. Pjevali smo pjesmu - maškare su maškare šarene i šaljive, radili smo zvečke u flašama s šljokicama i glisterima i još puno drugih stvari. Hvala Mihaelu, Petru, Doris, Loreni, Eleni i Luciji, što su nam osmilili sadržaje radionice, a pozivam roditelje i djecu da nam se priključe i dolaze na naše radionice - istakla je Melani Živko, korisnica programa.

- Ove godine nastavljamo u uspješnom provođenju ovog programa "Radionice za djecu" koje su zamišljene da se na njima djeca prvenstveno zabavljaju. Kroz tjedan imamo program "Dajmo im šansu", a tu pružamo pomoć djeci u razumijevanju gradiva i u prevladavanju zdravstvenih i razvojnih teškoća. Imamo i klavir, gdje zainteresirana djeca se mogu baviti glazbom uz snažnu podršku. Imamo radnog terapeuta, surađujemo sa logopedom, a imamo i glazbenog pedagoga. Tu su i studenti različitih fakulteta koji doista svojim radom kod djece postižu izvrsne školske rezultate. Djeca dobivaju kroz ta dva programa snažnu podršku, a ključan je individualan rad s djecom. To su programi usmjereni na djecu i mlade, jer djeca dobivaju snažnu podršku i vjetar u leđa na jednome mjestu, a mladi iskustvo rada sa djecom i usput si ostvare prihod za svoje studentske potrebe. Voljela bi da u budućnosti bi mogli i djeci sa zdravstvenim teškoćama osigurati i smještaj dok se školuju u Varaždinu. Ima djece koja zbog zdravstvenih teškoća moraju imati podršku roditelja. Kao i uvijek, ne želim propustiti priliku se zahvaliti sponzorima i donatorima Ana: JANAF iz Zagreba,  BabyLand iz Varaždina, ALPHA-M d.o.o. iz Varaždina, Općina Podravska Moslavina, Grad Opuzen, restoran Kamenice iz Dubrovnika, Prima commerce iz Bjelovara, a posebno sam sretna da nas podržavaju i ljudi Željko Špan iz Virja, Melita Vrkić Hajsok iz Vidovca, Antun Mrzlečki iz Varaždina, Josip Majić - UNIKAT ATELIER GALERIJA MAJIĆ iz Slavonskog Broda, Ana Rilović iz Radovčića, Valentina Vukalović iz Novog Marofa, Želimira Marin iz Rijeke, Krunoslav Duga iz Novigrada Podravskog, Adrian Čajić iz Novog Vinodolskog - istaknula je Ana Duga, predsjednica udruge.

Ovom prilikom se pozivaju svi koji ovo čitaju, da podrže svojom donacijom ili sponzorstvom rad udruge Ana iz Varaždina na žiro-račun: HR1623900011101339717. Sve što su do sada radili može se vidjeti i na njihovoj Internet stranici: www.udrugaana.hr, a ukoliko im se netko želi obratiti ima e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Galerija slika