Učiteljice III. osnovne škole Varaždin na stručnom usavršavanju na Siciliji Foto: III. OŠ Varaždin

Učiteljice III. osnovne škole Varaždin na stručnom usavršavanju na Siciliji

Varaždinske vijesti | 29.3.2023. u 18:00h | Objavljeno u Društvo

U sklopu ERASMUS+ projekta "Our learning space: outdoor education" ravnateljica III. Osnovne škole Varaždin Anica Vragović i učiteljice Ivana Banek, Ana Skuhala, Suzana Kućar i Željka Hutinski boravile su od 19. do 25. ožujka na stručnom usavršavanju na talijanskom otoku Siciliji.

Posjetile su osnovnu školu Istituto comprensivo Eugenio Partini u gradu Trapaniju te u sklopu druge mobilnosti ovog projekta, zajedno s ostalim projektnim partnerima iz Portugala i Turske, sudjelovale u brojnim aktivnostima i upoznale primjere dobre prakse koji se tiču izvanučioničke nastave.

- Talijanski učitelji, naši domaćini, pokazali su nam kako izgleda izvanučionička nastava u njihovoj školi, koje su njene prednosti, nedostaci te rizici, a najviše su se bazirali na primjere dobre prakse izvanučioničke nastave. Zajedno s učenicima škole posjetili smo solanu i eko imanje te iz prve ruke doživjeli kako izvanučioničku nastavu provode talijanski učitelji. Osim učenja s učenicima u izvanučioničkoj nastavi, posjetile smo i okolicu te provinciju sicilijanskog grada Trapanija, prirodne i kulturne znamenitosti otoka Sicilije te se upoznale s kulturom i gastronomijom tog talijanskog otoka. Inspirirane, nadahnute, motivirane te obogaćene iskustvom vratile smo se kući i veselimo se novoj projektnoj mobilnosti koja će biti u svibnju 2023. godine u Hrvatskoj. Domaćin će biti naša škola - istaknula je koordinatorica projekta Željka Hutinski.