Učitelji tehničke kulture na usavršavanju, izradili klupicu za odmor i svjetiljku Foto: ZTK Varaždin

Učitelji tehničke kulture na usavršavanju, izradili klupicu za odmor i svjetiljku

Varaždinske vijesti | 2.6.2024. u 13:00h | Objavljeno u Društvo

Županijsko stručno vijeće učitelja tehničke kulture i Društvo pedagoga tehničke kulture Varaždin zajednički su organizirali stručno usavršavanje svojih članova koje je održano 28. svibnja u prostorijama zgrade civilnog društva.

Usavršavanju se odazvalo dvadesetak učitelja koji su pod vodstvom Marka Martineca i Darka Tomašeka uspješno izraditi klupicu za odmor i svjetiljku s automatskim uključivanjem i isključivanjem. Na taj način povezali su obradu i montažu drvene klupice, te elektrotehniku i elektroniku za svjetiljku u jednu cjelinu.

tehnicka_kultura_strucno_usavrsavanje_ucitelja_30052024_1.jpg

Ovakav vid stručnog usavršavanja učitelja tehničke kulture tradicionalno se održava nekoliko puta svake školske godine. Zahvaljujući tome i njihovi učenici postižu zavidne rezultate na županijskom i državnom natjecanju mladih tehničara.

tehnicka_kultura_strucno_usavrsavanje_ucitelja_30052024_2.jpg

Tako je na 66. natjecanje mladih tehničara Republike Hrvatske, koje će se održati od 3. do 6. lipnja u Trogiru, s područja Varaždinske županije pozvan je čak 21 učenik. To je ponovno izvanredan uspjeh koji ostvaruju mladi tehničari i njihovi mentori.

Natjecanje će se održati u 12 tehničkih disciplina – maketarstvo i modelarstvo (1 učenik), graditeljstvo (1 učenik), strojarske konstrukcije (3 učenika), obrada materijala (2 učenika), elektrotehnika (2 učenika), elektronika (1 učenik), robotika (3 učenika), fotografija (1 učenik), robotsko spašavanje žrtve (2 učenika), automatika (2 učenika), modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina (2 učenika) i radiokomunikacija (1 učenik).

Treba istaknuti da su pozvani mladi tehničari iz čak 12 osnovnih škola Varaždinske županije zahvaljujući odličnim rezultatima na županijskom natjecanju u kojem je sudjelovalo više od 160 mladih tehničara.

tehnicka_kultura_strucno_usavrsavanje_ucitelja_30052024_3.jpg

tehnicka_kultura_strucno_usavrsavanje_ucitelja_30052024_4.jpg