Učenici trećih razreda topličke škole na nastavi iz Prirode i društva u Varaždinu

| 26.12.2019. u 14:20h | Objavljeno u Društvo

Učenici trećih razreda topličke škole Antuna i Ivana Kukuljevića bili su na terenskoj nastavi iz Prirode i društva u Varaždinu. Njihove učiteljice Ružica Hrženjak i Melita Arzon istaknule su kako je cilj terenske nastave bio upoznati Varaždin kao kulturno, administrativno i gospodarsko središte Varaždinske županije te kulturno-povijesne znamenitosti Varaždina.

Učenici su prvo posjetili tvornicu Varteks, a zatim su razgledali znamenito Varaždinsko groblje koje je izvrstan primjer parkovne arhitekture i spomenik prirode. Šetnjom kroz grad upoznali su poznate palače, ulice, trgove, spomenike, Gradsku vijećnicu, crkve, katerdralu, zgradu Hrvatskog narodnog kazališta i ostale znamenitosti Varaždina. Slijedila je lagana šetnja do Staroga grada gdje su razgledali tvrđavu izvana, prošetali bedemima i nasipima i na kraju posjetili Muzej grada Varaždina smješten u tvrđavi.

Na kraju su razgledali Entomološki muzej koji nudi slikoviti i atraktivni prikaz svijeta kukaca u njihovom prirodnom staništu.
Osim novih znanja, učenici su se vratili u školu puni dojmova o kojima će razgovarati te iskoristiti doživljeno kao poticaj za ostvarivanje ishoda i u ostalim predmetima.