Učenici - sudjelujte u likovnom i foto natječaju Grada Varaždina i osvojite nagrade Foto: arhiva vv/ilustracija

Učenici - sudjelujte u likovnom i foto natječaju Grada Varaždina i osvojite nagrade

Grad Varaždin/vv | 6.11.2023. u 19:20h | Objavljeno u Društvo

Natječaj je otvoren do 15. studenog

Povodom 500. godišnjice Gradske vijećnice Grad Varaždin poziva djecu od 5 do 7 godina te učenike nižih razreda osnovnih škola i posebnih odgojno-obrazovnih ustanova na sudjelovanje u likovnom natječaju, a učenike viših razreda osnovnih škola i posebnih odgojno-obrazovnih ustanova na sudjelovanje u foto natječaju.

Tema natječaja je "500. obljetnica Gradske vijećnice", a podteme mogu biti: Gradska vijećnica kroz godišnja doba, Gradska vijećnica i njezini čuvari (Purgari), Gradska vijećnica – ljudi i događaji, ili druge srodne podteme po slobodnoj procjeni. Na likovni natječaj se mogu prijaviti polaznici dječjih vrtića i nižih razreda osnovnih škola, a na foto natječaj učenici viših razreda osnovnih škola s područja Grada Varaždina te posebne odgojne-obrazovne ustanove za učenike s teškoćama u razvoju na području Grada Varaždina.

Natječaj je otvoren od 17. listopda do 15. studenoga, a osigurane su i nagrade za tri najbolja rada u svakoj kategoriji koje će izabrati tročlano povjerenstvo. Za likovne radove čine ga Paula Banić, Elizabeta Igrec te Emanuela Grđan, a za foto radove Siniša Sović, Dražen Dretar i Lucija Dugandžić.

Po tri su nagrade u svakoj kategoriji. Riječ je o poklon bonovima lokalnog trgovačkog centra u iznosu 100, 80 i 60 eura. Nagrađeni radovi bit će izloženi povodom Dana grada Varaždina 6. prosinca ove godine.

Detalje natječaja možete pročitati ovdje.