Učenici iz desetak OŠ idući tjedan uče o opasnostima u prometu Foto: PU varaždinska/Ilustracija

Učenici iz desetak OŠ idući tjedan uče o opasnostima u prometu

M.P./Varaždinske vijesti | 5.6.2016. u 16:12h | Objavljeno u Društvo

Preventivni odgoj djece u cestovnom prometu“ naziv je preventivnog projekta koji će u razdoblju od 6. do 10. lipnja na području Varaždinske županije provoditi djelatnici PU varaždinske u suradnji s tvrtkom Jumicar Hrvatska.

Projektne aktivnosti namijenjene su učenicima drugih razreda osnovne škole koji sudjelujući u edukaciji kroz igru uče prepoznati opasnosti u prometu, uče o pravilnom ponašanju pješaka i biciklista u prometu te prepoznaju važnost horizontalne i vertikalne prometne signalizacije.
Nakon edukacije slijedi praktični dio obuke na postavljenom poligonu na kojem će djeca moći upravljati dječjim automobilom te iz perspektive vozača uočavati opasnosti koje vrebaju u prometu.

Po završetku projektnih aktivnosti djeci koja su prošla edukacijski program simbolično će se podijeliti “Jumicar“ vozačke dozvole.

U projekt su uključeni učenici iz desetak osnovnih škola, a odvijat će se u OŠ Andrije Kačića Miošića u Donjoj Voći (ponedjeljak), OŠ Vladimira Nazora u Svetom Iliji (utorak), OŠ Ante Starčevića Lepoglava (srijeda), 4. OŠ Varaždin (četvrtak) te u OŠ Ludbreg (petak).

- Nadamo se da ćemo ovim projektom, koji je edukativno interesantan i prilagođen dobi učenika kod njih podići razinu prometne kulture te stupanj znanja i vještina potrebnih za sigurno sudjelovanje djece u prometu - ističu iz policije.

Projekt se sufinancira kroz Nacionalni program za sigurnost cestovnog prometa Republike Hrvatske.