Učenici ESŠ na raznim matematičkim natjecanjima osvojili iznimne rezultate

Varaždinske vijesti | 24.5.2021. u 11:01h | Objavljeno u Društvo

Drugu godinu zaredom na natjecanje su bila pozvana tri učenika iz Elektrostrojarske škole

Trenutna epidemiološka situacija možda je utjecala na samu provedbu priprema i organizaciju natjecanja, ali nije uspjela demotivirati učenike i naštetiti njihovom natjecateljskom duhu. Tako su učenici Elektrostrojarske škole Varaždin i u ovim "novim normalnim" okolnostima postigli vrhunske rezultate.

Inače, drugu godinu zaredom učenici ESŠ sudjeluju na natjecanju MATH liga u C4 kategoriji.  Natjecanje je to učenika osnovnih i srednjih škola u znanju matematike. Natječu se parovi učenika iz istog razreda.

- Za organizaciju natjecanja na našoj školi bio je zadužen Miroslav Smuđ, a mentori učenicima bili su njihovi nastavnici matematike - kaže ravnatelj škole Igor Kos navodeći da je prvi razred škole osvojio 1. mjesto, a sudjelovali su Vito Benjak i Josip Kosec. Drugi razred osvojio je 1. mjesto, a sudjelovali su Vinko Jakuš, Lukas Njegovec i Alen Plantić. Treći razred osvojio je 2. mjesto, a sudjelovali su Anja Cafuk, Marko Dvorski i Hrvoje Hostnjak te je četvrti razred osvojio 1. mjesto, a sudjelovali su Jurica Radović i Sebastian Tukač.

Četvrtu godinu zaredom učenici ESŠ sudjeluju i na natjecanju u organizaciji Državnog zavoda za statistiku, Statističko natjecanje.

- Kako proteklih godina, tako i ove godine naši su učenici pokazali da im statistička obrada podataka nije nepoznanica - kaže ravnatelj škole.

Drugo mjesto i plasman u EU fazu izborila je ekipa MEC u sastavu Marko Dvorski, Hrvoje Hostnjak i Roko Šestak. Mentorica učenika bila je Tatjana Plantak.

- Dugi niz godina naši su učenici sudionici ekipnog natjecanja "Ekipa za 5+" koji se održava u Puli. Ove godine natjecanje se održalo u matičnim školama sudionika. Za organizaciju natjecanja u našoj školi bile su zadužene Sonja Ivančić i Tatjana Plantak,a mentori učenicima bili su njihovi nastavnici matematike - kaže ravnatelj.

Tako su u kategoriji TERA za učenike strukovne škole osvojili 2. mjesto učenici Marko Dvorski, Hrvoje Hostnjak, Matija Njegač i Sebastian Tukač, a u kategorija GIGA 2. mjesto osvojili su Borna Kečkan, Josip Kosec, Vinko Jakuš i Simon Vincek.

Sredinom svibnja na ESŠ održano je Državno natjecanje iz matematike. Drugu godinu zaredom na natjecanje su bila pozvana tri učenika iz Elektrostrojarske škole.

- Naši su se učenici natjecali u kategoriji B. Učenik 2. razreda, Vinko Jakuš, osvojio je 8. mjesto i pohvalu. Mentorice učenika bile su Sanja Engler i Sonja Ivančić. Učenik 3. razreda, Marko Dvorski, osvojio je 3. mjesto i 1. nagradu. Marko je na ispitu imao 49/50 bodova. Mentorice učenika bile su Aleksandra Kos i Sonja Ivančić. Učenik 4. razreda, Sebastian Tukač, osvojio je 1. mjesto i 1. nagradu. Sebastian iza sebe ima četiri državna natjecanja iz matematike i ovo mu je treći put da se plasirao u prva tri mjesta. Mentorice učenika bile su Martina Novak i Sandra Petric (CI). Svojim trudom, radom i željom za dodanim znanjem postigli su iznimne rezultate. Od srca im čestitamo na ostvarenom uspjehu - zaključuje ravnatelj.