Učenici Elektrostrojarske škole Varaždin na Radio Yammatu govorili o svojim iskustvima

vv | 6.6.2024. u 15:00h | Objavljeno u Društvo

Učenici trećeg razreda Elektrostrojarske škole Varaždin Iva Osivnik i Jakov Bastalec, koji se školuju za zanimanje medijski tehničar, sudjelovali su u emisiji  Radio Yammata  “Klinci su stvarno dobro” u kojoj se želi doznati  što mladi rade, što misle, kako prate svijet oko sebe, kako ga razumiju, što očekuju od društva i kamo smjeraju.

Uz nagrađivane učenike Elektrostrojarske škole, inače polaznike medijske radionice Centra izvrsnosti za hrvatski jezik Varaždinske županije, gosti su bili učenici zagrebačkih škola:  Prirodoslovno-matematičke Vladimir Prelog, Škole za cestovni promet, Desete gimnazije, Škole za medicinske sestre u Vrapču i Hotelijersko-turističke škole.

Ususret izborima za Europski parlament, s učenicima su razgovarali profesor Fakulteta političkih znanosti Berto Šalaj i znalac komunikacije s mladima i njihovog obrazovanja Boris Jokić, postavljajući im pitanja vezana uz izbore, društvene mreže, rodnu ravnopravnost, mentalno zdravlje, odnos političara prema mladima,  toleranciju, biračko pravo i snižavanje dobne granice za glasače.

Emisija je dio projekta medijske pismenosti Agencije za elektroničke medije i UNICEF-a. Možete je poslušati na linku: https://www.mixcloud.com/yammatFM_shows/klinci-su-dobro-28052024/

yammat_2.jpg

yammat.jpg