Sportaši Druge gimnazije spremni za Gimnazijadu u Francuskoj: "Očekujemo najmanje jednu medalju!" Foto: Krešimir Đurić

Sportaši Druge gimnazije spremni za Gimnazijadu u Francuskoj: "Očekujemo najmanje jednu medalju!"

VV | 12.5.2022. u 11:23h | Objavljeno u Društvo

Od 14. do 22. svibnja učenici Druge gimnazije Varaždin sudjelovat će na svjetskom školskom natjecanju Gimnazijadi u Francuskoj.

- Druga gimnazija Varaždin vrlo je etablirana po svojim sportašima i rezultatima i ovo je naših 10 najboljih učenika sportaša koje imamo U školi, u Gradu Varaždinu, Varaždinskoj županiji i, sigurna sam, u samom vrhu RH i ponosna sam što će naši učenici predstavljati našu zemlju na Gimnazijadi u Francuskoj – rekla je Zdravka Grđan, ravnateljica Druge gimnazije Varaždin na današnjoj konferenciji za novinare, na kojoj je najavljen njihov odlazak u Francusku.

DSC_8195.jpg

Ekipi varaždinskih gimnazijalaca pridružit će se učenici iz još četiri škole u Hrvatskoj, no ekipa Druge gimnazije Varaždin bit će najbrojnija, a predstavit će se ukupno u šest sportova: ritmičkoj i sportskoj gimnastici, atletici, hrvanju, plivanju i stolnom tenisu.

- Nadamo se da će sve organizacijski proći dobro s obzirom da je samo natjecanje vrlo zahtjevno te će se odvijati u četiri grada, a u organizaciji nam je puno pomogao Hrvatski školski sportski savez. Naša ekipa je najbrojnija, ima najozbiljnije rezultate i imamo najozbiljnija očekivanja. Imat ćemo posebnu točku prilikom predstavljanja nacija, gdje će naši učenici predstaviti Hrvatsku plesom – najavila je Grđan koja je podsjetila kako je ovo osmo svjetsko natjecanje na koje odlaze učenici Druge gimnazije Varaždin.

- S dosadašnjih sedam kući su se vratili s pet osvojenih medalja - ponosna je ravnateljica Druge gimnazije Varaždin.

Podrška učenicima na natjecanju bit će njihovi profesori, Marija Rožmarić, Alen Melnjak i Dario Kos.

DSC_8191.jpg

- Za ovo natjecanje pripremali smo se godinu dana. Malo nas je unazadila korona, jer zbog epidemioloških mjera nismo odlazili na natjecanja, i sada nam se pružila prilika da predstavljamo Hrvatsku u individualnim sportovima. Sve to ne bi bilo moguće bez dobre suradnje trenera, roditelja i škole te ćemo mi u Francuskoj biti podrška našim natjecateljima. Veliki uspjeh bio bi kada bi osvojili jednu medalju, nadamo se da će ih biti više, no nećemo raditi nikakav pritisak na naše natjecatelje – rekao je Kos, profesor tjelesne i zdravstvene kulture u Drugoj gimnaziji Varaždin.

DSC_8133.jpg

I gimnazijalci koji odlaze u Francusku vesele se što će predstavljati, Varaždin, našu županiju i Hrvatsku u Francuskoj.

- Sretna sam što mogu predstavljati svoju školu u Francuskoj. Spremna sam za Gimnazijadu kao i za sva natjecanja koja me očekuju – rekla je Jelena Vukelić, učenica trećeg razreda, ponosna vlasnica zlatne medalje koju je nedavno osvojila na državnom prvenstvu u stolnom tenisu.

Za Gimnazijadu je spreman i gimnastičar Vito Nušak, učenik trećeg razreda Druge gimnazije Varaždin i atletičar Roko Farkaš, koji smatraju da mogu puno postići u Francuskoj i ostvariti dobre rezultate, a sudjelovanju na Gimnazijadi veseli se i Tamara Artić, učenica trećeg razreda koja će se predstaviti u ritmičkoj gimnastici.

- Jako mi je važno i drago da mogu sudjelovati na ovakvom natjecanju. Smatram da je to jedinstvena prilika i nadam se dobrom plasmanu – rekla je Tamara. 

Na Gimnazijadu odlaze Jelena Vukelić (stolni tenis, STK Varaždin, trener Saša Suhodolčan), Vito Nušak (sportska gimnastika, GK Vindija, trener Emil Šanjek), Roko Farkaš (atletika, AK Varaždin, trener Patrik Košćak), Tamara Artić (ritmička gimnastika, GK Vindija, trenerica Rea Strand), Teo Bartolec (sportska gimnastika, GK Vindija, trener Emil Šanjek), Andrija Gužvinec (hrvanje, HK Vindija, trener Andrija Barić), Cris Benček (hrvanje, HK Vindija, trener Andrija Barić), Ivona Štriga (stolni tenis, STK Zagreb, trener Tomislav Kolarek), Stella Jurak (atletika, AK Sloboda, trener Damir Pascuttini) i Hana Ivanković (plivanje, PK Barok, trener Luka Vidović).

DSC_8214.jpg