Okusi Hrvatske i Turske, prezentacija izrade čipke pa koncert Tutu Aydinoğlu te Vanne i Martina Kosovca

Varaždinske vijesti | 14.9.2024. u 11:20h | Objavljeno u Društvo

Atraktivni program ovogodišnjeg festivala čipke u Lepoglavi, koji je otvoren sinoć, bit će nastavljen u danas, kada će program ponuditi Republika Turska.

Već od 14 sati u svečanom šatoru u gradskom parku biti održana prezentacija i degustacija turskih specijaliteta na manifestaciji - Okusi Hrvatske i Turske.

Od 16 sati u pavlinskom samostanu posjetitelji festivala moći će vidjeti prezentaciju izrade čipke svih sudionika ovogodišnjeg festivala.

U župnoj crkvi u Lepoglavi u 19 sati nastupit će poznata turska pijanistica Tutu Aydinoğlu, koja će izvest će zanimljiv program pod nazivom - Međustoljetno putovanje Turskom. Ulaz na koncert je besplatan.

Koncertna pijanistica Tutu Aydinoğlu, nastavnica na Državnom konzervatoriju Sveučilišta u Istanbulu, u župnoj crkvi u Lepoglavi predstavit će se sa zanimljivim repertoarom na kojem će biti rijetko izvođene skladbe koje počivaju na bogatoj glazbenoj tradiciji Turske.

Publika će tako imati priliku čuti jedno od najpoznatijih djela suvremenog turskog skladatelja, akademika Hasana Uçarsua – Ostaci ljetnog putovanja: Priča o četiri drevna grada, te djelo turskog skladatelja i pijanista Cemala Reşita Reyja – Šetnja gradom koji se sastoji od uspomena, koje je ovaj turski skladatelj posvetio starom Istanbulu.

Program drugog festivalskog dana završit će koncertom naših popularnih estradnih umjetnika - Vanne i Martina Kosovca, koji će u svečanom šatoru početi u 20 sati i 30 minuta.