U Županijskoj palači predstavljanje istraživanja "Žene na tržištu rada – procjena utjecaja roda" Foto: Ilustracija/Pixabay

U Županijskoj palači predstavljanje istraživanja "Žene na tržištu rada – procjena utjecaja roda"

V.M./Varaždinske vijesti | 26.4.2016. u 15:31h | Objavljeno u Društvo

U Županijskoj palači u Varaždinu održat će se predstavljanje rezultata istraživanja o usklađivanju obiteljskih obaveza i plaćenog rada koje je provedeno u sklopu projekta "Žene na tržištu rada – procjena utjecaja roda".

Predstavljanje rezultata istraživanja održat će se u srijedu 27. travnja s početkom u 14 sati u Maloj dvorani Županijske palače.

Projekt provodi Udruga B.a.B.e. "Budi aktivna. Budi emancipirana." u partnerstvu s Fakultetom političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, udrugom Legalina iz Gračaca, udrugom VIMIO iz Vukovara i Gradom Zagrebom.

Opći cilj projekta je pridonijeti unaprjeđivanju zagovaračkih aktivnosti organizacija civilnog društva usmjerenih na opću transparentnost i dobro upravljanje hrvatske javne uprave na polju rodne ravnopravnosti, a osobito onih politika koje pridonose stvaranju pozitivnog okruženja za žene na tržištu rada.

Nakon predstavljanja podataka, predviđena je rasprava o ulozi povjerenstava za ravnopravnost spolova, problemima u lokalnoj zajednici i mogućim rješenjima, dostupnim uslugama na lokalnoj razini koje ženama omogućuju uspješno usklađivanje obiteljskih i poslovnih obaveza, te važnosti uključivanje rodne perspektive u javne politike.