U Županiji prijem učenike Gospodarske škole, pobjednika natječaja „Mi možemo jednako“

MGA/VV | 23.7.2020. u 17:30h | Objavljeno u Društvo

U organizaciji Hrvatske zajednice županija nedavno je provedeni kreativni natječaj „MI MOŽEMO JEDNAKO“ kao jedna od aktivnosti istoimenog projekta čiji je nositelj Institut za istraživanje i edukaciju Zaposlena mama. Projekt je inače sufinanciran od strane Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje. Partneri na projektu su osim spomenute Hrvatske zajednica županija i Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića i SŠ Stjepana Sulimanca.

Skoro dva mjeseca učenici osnovnih i srednjih škola slali su likovne, foto i video uratke kako bi pokazali s kakvim se rodnim stereotipima susreću. Najbolji radovi stigli su iz Zadarske, Međimurske i Varaždinske županije te grada Zagreba.

Važno je istaknuti kako je nagradu za najbolju fotografiju u kategoriji srednjih škola osvojila učenica Gospodarske škole Varaždin Tea Štriga, a uz nju su sudjelovala još dva učenika Sonja Bosilj i Patrik Vragović, mentorica je bila profesorica Mia Klarić.

Čestitku nagrađenim učenicima uputio je zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak koji je upriličio prijem za spomenute učenice Teu i Sonju te profesoricu Klarić, dok Patrik nije mogao nazočiti prijemu.

Uručivši prigodne poklone zamjenik župana Paljak pohvalio je kreativnost i marljivost učenika.

- Čestitam Vam na osvojenom prvom mjestu, ali i na kreativnosti te trudu kojeg ste uložili u izradu ove pobjedničke fotografije. Sama tema je zapravo jako zanimljiva, ali i izazovna, poglavito što se kroz izradu rada htjelo potaknuti učenike na kritičko promišljanje o rodnoj ravnopravnosti. Vi ste se pokazali kao najbolji i Županija se ponosi Vama - rekao je zamjenik župana Paljak.

Tea i Sonja izrazile su zadovoljstvo sudjelovanjem u natječaju te mogućnošću da predstavljaju svoju školu, a samim time i Varaždinsku županiju, dok se profesorica Mia Klarić zahvalila zamjeniku župana na prijemu i lijepoj gesti.

Označeno u