U vrtiću "Bajka" djeca će sa svojim odgojiteljicama raditi male robote!

VV | 21.11.2021. u 16:30h | Objavljeno u Društvo

Djelatnici Elektrostrojarske škole Varaždin održali su edukaciju za odgojiteljice u varaždinskom Dječjem vrtiću "Bajka" vezano uz STEaM programe.

Na edukaciji su sudjelovale tri odgojiteljice, a ovo nije prva edukacija vezana uz STEaM programe za djelatike tog varaždinskog vrtića budući da se u vrtiću već provode radionice za potencijalno darovitu djecu u koju se uključene i STEaM aktivnosti.

- U planu je oformiti grupu robotičara u kojoj će se djecu upoznati sa osnovama programiranja. Za početak baviti ćemo se programiranjem robotića Micro:Maqueen Lite, BBC micro i programiranjem pčelica Bee-Bot. U planu je i 3D modeliranje i 3D printanje - kažu odgojiteljica-mentorica Martina Kazić i odgojiteljica Nataša Štrlek iz Dječjeg vrtića "Bajka", koje su sudjelovale u edukaciji.

dsaggesaa.jpg

Buduću da unatrag dvije godine vrtić "Bajka" provodiradionice za potencijalno darovitu djecu u koju su uključene i STEaM aktivnosti, vrtić već posjeduje jedan dio opreme koji je vezan uz to područje.

- U suradnji s Elektrostrojarskom školom osigurana je oprema za programiranje, a vrtić još ima u planu kupiti nešto od opreme, kao što je 3D printer. Naš cilj je da kroz ovakav program djeca od malih nogu nauče kako da svojim znanjem rješavaju probleme, razvijaju vještinu kritičkog mišljenja, znanstvenu pismenost, izraze svoju kreativnost i inovativnost, naprave nešto što zaista funkcionira, a naravno sve to kroz igru. Želimo kod djece probuditi znatiželju za tehnologijom kojom su svakodnevno okruženi i koja im kasnije u životu može uvelike olakšati izazove - doznali smo od odgojiteljice-mentorice iz Dječjeg vrtića "Bajka".  

dafade.jpgZadovoljan je i ravnatelj Elektrostrojarske škole Igor Kos koji najavljuje kako će odgojiteljlice stečena znanja i opremu koristiti u kreativnim radionicama za djecu i učenjem programiranja od malih nogu.

Označeno u