U varaždinskom HNK 14. prosinca standardi svjetske jazz glazbe, nastupa Bruno Mičetić Trio

J.Š./Varaždinske vijesti | 13.12.2021. u 15:00h | Objavljeno u Društvo

U varaždinskom HNK u utorak 14. prosinca nastupit će Bruno Mičetić, a uz njega i vrhunski glazbenici Vladimir Kostadinović i Joe Kaplowitz te će im se pridružiti još jedan vrhunski glazbenik – Ratko Divjak

Kako najavljuju organizatori, na nastupu koji počinje u 20 sati očekuju nas standardi svjetske jazz glazbe, kao i autorske skladbe s funky prizvukom.

Inače, Bruno Mičetić Trio ili skraćeno BM Trio inače je snimio prvi studijski jazz album na ovim prostorima: Phantoms Whisper, u izdanju Dallas Recordsa.

- I ako niste neki poklonik ovog glazbenog stila., ovaj vrhunski trio osvojit će vas sa izuzetno impresivnom prezentacijom, jer ovi izvođači ne kriju strast prema old school jazz-u (be bop, mainstream jazz) te fusion jazz – rock izričaju. Uz sjajnu instrumentalnu virtuoznost, snalažljivost, sklonost iznenadnoj improvizaciji uz neporecivu kvalitetu i snažan instrumentalni izričaj uživat ćete cijelu večer - ističu organizatori.

Joe Kaplowitz profesionalno je počeo nastupati već s 15 godina u Washingtonu, a diplomirao je glazbu na Državnom sveučilištu Youngstownu. Od 1999. godine vodio je jazz grupe u nastupima u Bijeloj kući i na glazbenim prostorima poput Blues Alley, The Knitting Factory i The House of Blues, nekon čega je živio i svirao u New Yorku. Trenutačno svira klavir, piše i aranžira za orkestar Hrvatske radiotelevizije, svira trubu u Simply Brass Quintetu i vodi orguljaški trio Joe Kaplowitz Trio.

Vladimir Kostadinović je bubnjar koji je diplomirao na University for Musik and the Performing Arts u Grazu a od tada je surađivao sa eminentim imenima iz svijeta jazza, te je dobitnik nagrade Tuscia in jazz 2008 Jimmy Woode competition.

Legendarni bubnjar Ratko Divjak rodom je iz Osijeka, a široj publici poznat je kao član Osiječkih Dinamita te legendarne rock skupine Time. Dobitnik je Porina za životno djelo te višegodišnji član big benda RTV Slovenije.

Ulaz na koncert se ne naplaćuje, no moguć je jedino iz COVID potvrdu te prethodnu rezervaciju ulaznice na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..