U varaždinskoj katedrali proslavljena Misa posvete ulja

V.V. | 13.4.2017. u 13:28h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Na Veliki četvrtak, 13. travnja, u 10 sati varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak predvodio je u varaždinskoj katedrali Misu posvete ulja.

Pozdravljajući više od 130 svećenika, đakona, redovnica i redovnika, biskup je naglasio da se na današnji dan s posebnom radošću svi oni sjećaju svog poziva i svog života u službi.

U propovijedi je mons. Mrzljak istaknuo kako bismo sliku ustanovljenja svećeničkog reda i blagovanja Posljednje večere, koje se na današnji dan spominjemo, trebali malo proširiti.

- Oko tog stola smo sada i mi, ali svi oni koji su se tijekom povijesti odazvali Isusovom pozivu. Svakoga od nas on je već tada znao, bio je s nama i pratio nas. On je bio s nama kada smo se u mladenačkoj dobi odlučivali i kada smo razmišljali o svom pozivu. On je i zajedno s nama molio. On nas vidi danas kada živimo svojim svećeničkim životom, on vidi naše ljudske slabosti, jer zna da smo samo ljudi, grešnici. Ali on želi biti s nama i mi želimo biti s njime. On nas vidi kada slavimo euharistiju, kada sjedimo u ispovjedaonici, kada bolesnicima nudimo riječ utjehe. Isus nas gleda i u ovom današnjem vremenu u kojem živimo, u vremenu koje nije zainteresirano promatrati što se to zapravo dogodilo tog četvrtka. Kada je molio za svoje učenike, Isus je molio za svakoga od nas. Kada tako razmišljamo o svom pozivu, tada osjećamo jedno veliko strahopoštovanje, ali i veliku zahvalu Bogu na tom velikom daru. Poseban je naglasak stoga na zajedništvu naše Crkve koje nam je jako važno. Zato i danas, kada obnavljamo naša svećenička obećanja, molimo onoga koji je molio za sve nas da nas i dalje prati svojom milošću u svakom trenutku našega života. Radujemo se pobjedi života nad smrću. Isusovoj pobjedi nad smrću – istaknuo je biskup Mrzljak u svojoj propovijedi.

Na kraju mise biskup je blagoslovio i posvetio ulje koje će se koristiti u sakramentima krštenja, bolesničkog pomazanja i krizme u svim župama naše biskupije.

Galerija slika