U Varaždinskim Toplicama od 6. do 10. prosinca održavaju se 14. Dani hrvatskog kulinarstva

VV | 21.11.2021. u 10:45h | Objavljeno u Društvo

U Hotelu Minerva, u Varaždinskim Toplicama od 6. do 10. prosinca održavaju se 14. Dani hrvatskog kulinarstva. Riječ je o središnjoj nacionalnoj kulinarskoj manifestaciji koja se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva Turizma.

Cilj manifestacije je kroz natjecanja, edukativne radionice, okrugle stolove i umrežavanja popularizirati kuharsku i slastičarsku struku, poticati izvrsnost i napredak kuhara i slastičara, doprinijeti stvaranju kvalitetne stručne radne snage, poticati interes za deficitarna zanimanja, podizati kvalitete ugostiteljskih objekata u Hrvatskoj, te afirmaciju kuharske i slastičarske struke, promociju kulinarskih majstora te hrvatskih namirnica i gastro proizvoda i jela hrvatske kulinarske baštine.

Na Danima hrvatskog kulinarstva održat će se: Bocuse d’Or - Croatia - kvalifikacijsko natjecanje za Bocuse d'Or Europe, 12. natjecanje učenika Kamelija kup, 9. Državno prvenstvo slastičara, 14. Državno prvenstvo kuhara i brojne besplatne kulinarske radionice za sudionike i sve zainteresirane tijekom svih dana manifestacije.

Više doznajte na stranici Hrvatskog kuharskog saveza.