U utorak u Starom gradu mališani vraćaju duh fašnika u Varaždin Foto: FAS

U utorak u Starom gradu mališani vraćaju duh fašnika u Varaždin

D.P./Varaždinske vijesti | 25.2.2017. u 12:20h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Atrij Starog grada u utorak, 28. veljače posjetit će dosad najzanimljiviji posjetitelji, i to njih preko 600, koji će vratiti duh fašnika i pokladne tradicije u Varaždin.

Naime, tog će dana u prekrasnom ambijentu atrija Starog grada biti održan prigodni dječji fašnički program, a za sudjelovanje je prijavljeno gotovo 700 maskiranih mališana iz 15 varaždinskih dječjih vrtića, ali "nevrtićke" male maškare koje su pozvane da se pridruže.

- Prigodni dječji fašnički program u atriju Starog grada trajat će od 9 do 12 sati, a s obzirom na ograničen prostor, mališani iz dječjih vrtića dolazit će organizirano u grupama. Ostala "nevrtićka" djeca mogu se u pratnji odraslih pridružiti fašničkoj zabavi u bilo koje vrijeme, od 9 do 12 sati, bez ranijih najava - kazala nam je direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice grada Varaždina Jelena Toth.

Malim maškarama u atriju će tog prijepodneva domaćin biti kralj Drašek i njegova dvorska ekipa. Zajedno će se pobrinuti da to bude utorak dobre atmosfere, pune veselja, luckastosti, pjesme i plesa.

Varaždinski fašnički utorak organizira Turistička zajednica grada Varaždina u suradnji s Društvom naša djeca Varaždin i uz potporu Gradskog muzeja Varaždin.

letak Fašnik Stari grad 2