U tijeku su upisi u VANIMINE godišnje grupe

vv | 15.9.2023. u 20:00h | Objavljeno u Društvo

U tijeku su upisi u VANIMINE godišnje grupe 2023./2024. 

- animirani film – za uzrast od 8 do 18 godina

- likovna grupa –za uzrast od 8 do 15 godina

Cilj je udruge VANIMA razvoj audiovizualne djelatnosti kroz rad na animiranom filmu te ostalim filmskim formama, raznolikost perspektiva pripovijedanja u vizualnom stilu ponajviše kod djece i mladih kako bi kod njih potaknuli kritičko razmišljanje i educirali ih o filmskoj i medijskoj pismenosti. Kroz raznoliki spektar aktivnosti nastojimo prepoznati kreativce iz raznih područja filmskog i vizualnog stvaralaštva te dizajna pokreta.

Brojni su Varaždinci i stanovnici Varaždinske županije kroz proteklih 35 godina bili članovi VANIME iu ovoj školi animacije napravili vlastiti film. 

Svi oni dobro znaju da filmska animacija nije tek pokretanje serije smiješnih sličica, već njena bit u sebi nosi potencijal istinske ljepote i raznovrsne umjetničke forme i vještine koja ne postavlja granice mašti i idejama, baš kao što proces stvaranja animiranog filma omogućuje korištenje najraznovrsnijih tehnika i materijala. 

Kao i svaka umjetnost, animacija je u svojoj osnovi igra. Filmsko-kreativni studio VANIMA iu ovoj školskoj godini priprema nove grupe za djecu i mlade, a upisi novih članova upravo su u tijeku. 

U grupe animiranog filma koje vode Dubravka Kalinić Lebinec i Srećko Lebinec, osim redovnih članova udruge, mogu se uključiti polaznice/polaznici  s navršenih 8 godina starosti. 

U likovnu grupu koju će voditi Gabriela Butković mogu se uključiti polaznice/polazniciod 8 do 15 godina starosti.

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  ili na telefon 091/297-2953. 

Rad Vaniminih grupa za animirani film započet će roditeljskim sastankom koji će se održati 25. rujna 2023. s početkom u 18:00 sati, a same radne aktivnosti djece i mladih kreću početkom listopada kao i Vanimine likovne grupe.

Sve Vanimine aktivnosti odvijaju se u Centru za mlade P4, Preradovićeva ul. 4, ulaz s dvorišne strane.

Prijavite se putem online obrasca https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeptZGKT23ttVOEFpb4uBO-eqsXjW4UQDmj3TbLF61OZ1nz-w/viewform

Za sva dodatna pitanja kontaktirajte nas na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  ili na telefon 091/297-2953. 

Označeno u
Galerija slika