U subotu Uskrsni sajam i uskrsne igre mališana na ivanečkoj "špici" Foto: Grad Ivanec / ilustracija

U subotu Uskrsni sajam i uskrsne igre mališana na ivanečkoj "špici"

Varaždinske vijesti | 7.4.2017. u 20:16h | Objavljeno u Društvo

Svi građani s područja Ivanca i susjednih gradova i općina, učenici i mališani pozvani su da se u subotu, 8. travnja, odazovu Uskrsnom sajmu i izložbi koje ispred Gradske vijećnice priređuje Grad Ivanec u suradnji s više od 15 udruga, KUD-ova, učeničkih zadruga, škola, domova, dječjih vrtića i ženskih ogranaka političkih stranaka.

Dolazak su najavili i mališani i tete iz dječjih vrtića Ivančice i Bambi, koji će na špici bojati velike pisanice te zajedno s uskrsnim zecom tijekom prijepodneva sudjelovati u dječjim uskrsnim igrama. Pridružiti im se mogu i sva ostala djeca.

- Sa sobom svakako ponesite i pisanicu kojom ćete okititi uskrsno stabalce koje će potom i ove godine krasiti gradsku špicu tijekom Velikog tjedna i uskrsnih dana. Izložba će biti prodajnog karaktera pa vas pozivamo da za svoju obitelj, rodbinu i prijatelje izaberete kakav lijep uskrsni suvenir ili ponešto od domaćih proizvoda iz ponude OPG-ova - pozivaju iz Grada Ivanca, uz napomenu građanima da svakako svrate na štand Ivanečkog sunca i Udruge udomitelja Nada, koje okupljaju osobe iz naročito senzitivnih grupacija te da kupnjom ukrasa ili donacijom priloga pomognu njihov rad.

Program:
8.00 - početak izložbe (s prikazom doživljaja tradicijskog i modernog Uskrsa)
9.30 - oslikavanje velikih pisanica
     - kićenje pisanicama uskrsnog stabalca – na kićenje su pozvani svi građani
     - uskrsne igre mališana s uskrsnim zecom, potraga za pisanicama u parku
11.30 – posjet predstavnika udruga te mališana Dječjeg vrtića Caritasovu domu Sv. Ivana Krstitelja, uz priredbu i darivanje pisanicama korisnika ustanove

- Pozivamo sve posjetitelje da razgledaju izložbu i stvaralaštvo velikih i malih i zadrže se u ugodnom druženju - pozivaju organizatori.