U subotu u Trnovcu drugi amaterski paintball turnir u organizaciji Paintball kluba „Zagorje"

Varaždinske vijesti | 1.9.2021. u 15:15h | Objavljeno u Društvo

U subotu, 04.09.2021., na području Općine Trnovec Bartolovečki održava se drugi amaterski paintball turnir u organizaciji Paintball kluba „Zagorje. Turnir počinje u 16,00 sati na poligonu udruge u Trnovcu, Dravska ulica bb.

Na turniru nastupa 10 ekipa iz tri županije (Varaždinske, Međimurske i Krapinsko- Zagorske županije). Ukupno će se odigrati 25 utakmica, te će turnir biti otvoren za sve posjetitelje.

Turnir ovakvog tipa održan je i prošle godine na kojem je sudjelovalo preko 20 zaljubljenika u ovaj sport, a posjetili su ga i brojni gledatelji. Pobjedu je odnio tim „Blacksheep“, dok su drugo i treće mjesto zauzele ekipe „Srkni il Crkni“ i „Nit“. Prema najavama, ove godine, neki timovi vraćaju se nešto jači, a u borbu ulaze i nove ekipe. 

Udruga Paintball klub “Zagorje” djeluje na području Varaždinske županije od 2006. godine, što ju čini jednom od najdugovječnijih aktivnih paintball udruga u Hrvatskoj.

Trenutno broji 40-ak članova, dok se sam rad udruge zasniva na poticanju i promoviranju paintball-a, zalažu se za nultu toleranciju prema nasilju u sportu i svakoj vrsti ovisnosti, podupiru natjecateljski duh, te postizanje sportske forme.

Osim toga, organiziraju kulturne, sportske, zabavne i edukativne programe, sadržaje i druženja za članove, te izlete i izložbe za članstvo sukladno posebnim propisima, organiziraju druženja i boravak u prirodi u cilju zaštite zdravlja (šetnje, kampiranje, vožnja biciklima, quadovima i sl.).

Također,  udruga provodi poduke, obuke i pripreme za razvijanje paintball-a, sudjeluju u organizaciji sustava natjecanja na teritorijalnoj razini na području za koje je osnovana, te sudjeluju u takvim natjecanjima.

Sam turnir zanimljiv je i za posjetitelje, pa iz udruge Paintball klub „Zagorje“ pozivaju sve da dođu te se i okušaju u gađanju.