U subotu se slavi Dan varaždinskog placa: Dođite na najveću godišnju veselicu

V.V. | 14.9.2017. u 12:29h | Objavljeno u Društvo

U subotu 16. rujna na varaždinskom plac čeka vas najveća godišnja veselica, koju Gradska tržnica organizira povodom Dana placa.

Kao i svake godine, proslava Dana placa objedinit će dobru hranu i dobro društvo, a središnji će događaj biti tradicionalno natjecanje ekipa u pripremi kotlovine.

Bit će ovo dobra prigoda za sve vješte s kuhačama da pokažu svoje umijeće, jer je tržnica za tri prvoplasirane ekipe pripremila vrijedne nagrade.

Uz naj-kuhare, birat će se i najsimpatičnija te najopremljenija ekipa.

O najboljima će odlučivati komisija kojoj će na čelu biti Rene Bakalović, najpoznatiji hrvatski stručnjak za gastronomiju.  Nakon ocjenjivanja kotlovina će biti nuđena posjetiteljima po simboličnoj cijeni od 10 kuna, a sav prihod bit će doniran u humanitarne svrhe.

Dobra atmosfera na Danu placa je zajamčena jer će uz zavodljive mirise kotlovine i dobru kapljicu, posjetitelje tijekom natjecanja zabavljati najpoznatiji hrvatski ulični svirači, Kraljevi ulice.

U jutarnjem dijelu programa, za zagrijavanje, nastupit će KUD Hrvatskih željeznica i TS Špancir, a mislilo se i na najmlađe koji će moći besplatno oslikavati lica.

Dan varaždinskog placa događaj je koji se ne propušta i prigoda je za druženje za cijelu obitelj. Ne propustite stoga prošetati tržnicom u subotu, isprobati kotlovinu naših natjecatelja i uživati u tradicionalno dobroj atmosferi kakva se može doživjeti samo 'vu Varaždinu na placu'.

Događaj podržavaju mesnica Vugrinec, Pan i Podravka.