U Splitu otvorena izložba keramike varaždinskog Kerameikona Foto: HGU

U Splitu otvorena izložba keramike varaždinskog Kerameikona

V.M./Varaždinske vijesti | 30.10.2016. u 18:35h | Objavljeno u Društvo

U sklopu projekta „Turneja tri Grgura“ koji spaja Varaždin, Split i Nin, u Muzeju grada Splita, točnije u Galeriji Dioklecijan otvorena je izložba keramike varaždinskog udruženja Kerameikon.

Na otvorenju, koje je bilo izuzetno medijski popraćeno, prisutnima obratila se i predsjednica Hrvatskog keramičkog udruženja „Kerameikon“ Blaženka Štebih – Šoić koja je istaknula kako su izloženi primjerci keramike tek mali dio mnogobrojne zbirke suvremene svjetske keramike koju Kerameikon posjeduje. Također je izrazila zadovoljstvo činjenicom da će ovu zbirku, osim građana Splita, moći vidjeti i turisti, a izložba ostaje otvorena sve do 9. studenoga.

Netom prije otvorenja izložbe održana je i konferencija za medije na kojoj su o projektu „Turneja tri Grgura“ pričali Maja Munivrana u ime Grada Splita, Raymond Rojnik kao ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin, nosioca varaždinskog dijela projekta i idejni začetnik i organizator projekta Stevo Vučković.

Do sada je kroz ovaj projekt održano nekoliko desetaka umjetničkih razmjena između gradova Nina, Splita i Varaždina, a gradovi su međusobno razmijenili kazališne predstave, koncerte i izložbe.

Raymond Rojnik predstavio je i planove za budućnost projekta.

- U 2017. godini planiramo projekt podići za još jednu stepenicu te osigurati veću razmjenu predsta va, jazz, blues i rock koncerata te koncerata klasične glazbe, a novina koju najavljujemo je i znanstveni skup koji će se održati u Ninu na temu, naravno, Grgura Ninskog koji će biti organiziran od strane Zavoda za znanstveni rad HAZU-a u Varaždinu i Zadru - istaknuo je Rojnik.

Do kraja ove godine očekuje nas još i gostovanje HNK Split u Varaždinu s predstavom Mali bračni zločini te nastup klape Condura iz Nina za vrijeme Adventa u Varaždinu.