U sklopu novog Erasmus projekta na I. OŠ Varaždin učit će šivati, kuhati... Foto: ilustracija / Pixabay

U sklopu novog Erasmus projekta na I. OŠ Varaždin učit će šivati, kuhati...

Varaždinske vijesti | 7.7.2019. u 18:30h | Objavljeno u Društvo

I. Osnovna škola Varaždin postaje partner u još jednom Erasmus projektu u sklopu kojeg će učitelji i učenici moći surađivati s partnerima diljem Europe i usavršavati svoje vještine i kompetencije.

Projekt "Vseživljenjske veščine" vrijedan je 115.00 eura, a nositelj projekta je OŠ Bistrica ob Sotli iz Slovenije. Partnerske škole iz Hrvatske, Italije i Španjolske radit će na usavršavanju životnih vještina pomoću kojih će se direktno utjecati na razvoj fine motorike kod učenika, njihove kreativnosti, spretnosti i snalažljivosti.

Na aktivnostima šivanja, kuhanja, izrade i oblikovanja predmeta od raznih materijala te sportskih igara radit će iskusan tim učitelja I. OŠ Varaždin: Sonja Tušek – Podobnik, Verica Šilec, Blaženka Pavlović, Nevenka Đurak, Tatjana Posavec, Božica Breški, Dina Zebec, Adriana Držaić, Tamara Ređep te koordinatorica projekta Tea Pavičić Zajec.

Projektne aktivnosti u školi te osmišljavanje radionica vodit će učiteljica Sonja Tušek – Podobnik, a osim učitelja, u projektu će sudjelovati i 18 učenika koji će svoja znanja i vještine pokazati i u partnerskim zemljama.