U prva tri dana više od 5.000 posjetitelja na 8. Tjednu smijeha

D.P./Varaždinske vijesti | 13.3.2017. u 08:40h | Objavljeno u Društvo

U petak 10. ožujka predstavom Nije bila peta, bila je deveta počeo je 8. Tjedan smijeha tijekom kojeg će se do 19. ožujka u čak dvanaest gradova i općina Varaždinske županije održavati humoristične predstave. Od organizatora Tjedna smijeha, varaždinskih glumaca Jana i Ljubomira Kerekaš doznali smo kako je u prva tri dana Tjedna smijeha došlo više od 5.000 posjetitelja.

Odlične reakcije

- Već prošle godine, Tjedan smijeha je postao najposjećeniji kazališni festival u Hrvatskoj, a ove godine broj publike mogao bi biti veći od 10.000. Za sad su reakcije publike odlične i na predstave, ali i na izložbu hrvatskih karikaturista o temi "Smijeh naš svagdašnji". Publika može glasati za karikaturu koja im se najviše sviđa, a zadnji dan predstavit ćemo autore tri najbolje karikature. Posebno hvala općinama i publici koja je prvi put dio Tjedna smijeha - kazali su nam organizatori te podsjetili kako je Tjedan smijeha počeo je kao mala trodnevna manifestacija.

Ljubomir Kerekeš, kao idejni začetnik festivala, htio je da Varaždin ima svoj kazališni festival, a danas festival traje 10 dana i sastoji se od 42 izvedbe različitih predstava koje dolaze iz cijele Hrvatske.

- Zadnje tri godine, u festival smo uvrstili i predstave za djecu i mlade i cabaret scenu, a od ove godine imamo i međunarodnu izložbu karikaturista na temu "Smijeh naš svagdašnji" - kazali su nam Jan i Ljubomir Kerekeš.

Na festivalu, uz Kerekesh teatar predstave imaju i Kazalište Komedija, Kazališna grupa Lectirum, Tvornica lutaka, Planet Art, Gala teatar, Kazališna družina Pinklec, Kazalište Moruzgva, Glumci u Zagvozdu, Kazalište Kerempuh, Write Theatre Zagreb i Kazalište Trešnja.

Rasprodano

- Zadnji dan festivala predstavit ćemo novu predstavu Kerekesh Teatra podnazivom Sve u 3... ! U predstavi glume popularne mlade glumice: Katarina Baban (Zlatni dvori), Sanja Drakulić (Crno-bijeli svijet) i glumac Matija Kačan (ZG 80), a predstava govori o dvije cimerice kojima se pod prozorom objesi njihov susjed. Svi su povezani i više nego misle i više nego što bi htjeli. Predstava je u stilu Kerekesh Teatra, a poznate glumice, predstaviti će se publici kao vrhunske komičarke i uz pomalo i crnog humora, nasmijati Varaždince. Premijera je rasprodana, ali novi termin predstave u Varaždinu je 2. travnja 20 sati - kazali su nam Ljubo i Jan. Inače, ulaznice za predstave u Varaždinu mogu se kupiti na blagajni HNK-a, a ulaznice za predstave izvan Varaždina u mjestima u kojima se predstave održavaju.