U prosincu se vozi 3. Delta winter show Čazma 2022

vr/043 | 30.11.2022. u 18:00h | Objavljeno u Društvo

Čazmanski reli postao je već prepoznatljiva sportska i turistička atrakcija, a u prosincu bi trebao privući još veći broj posada i gledatelja.

– Nakon dva Winter relija održana u veljači za koja smo u početku imali ideju da budu po snijegu, no klimatske promjene nam ne daju snijeg i onda smo ga pretvorili u makadamski, odnosno zimski, pada nam broj posada koje u veljači dolaze na natjecanje. Na prošlom je bilo samo 23 posade. U razgovoru s vozačima došli smo do zaključka da su u veljači u pripremi za novu sezonu. Kako većinu natjecanja voze na asfaltu onda im je prerada automobila na makadam u to vrijeme komplicirana. Poučeni iskustvom odlučili smo da reli prebacimo u 12. mjesec kada se formalno završava ova sezona i zato će ove godine biti dva relija u Čazmi i znatno više posada nego što ih je bilo u veljači. Očekujemo ih četrdesetak - rekao je Mato Šebalj, voditelji sportskih projekata AK Delta koji je organizator relija.

U_prosincu_se_vozi_3._Delta_winter_show_Cazma_2022__2.jpg

"3. Winter Rally Show Čazma 2022" održat će 10. i 11. prosinca na širem području Čazme, a njegovu organizaciju podupiru uz domaćine, Grad Čazmu, i Bjelovarsko-bilogorska županija i Općina Ivanska, pa će u skladu s tim počasni pokrovitelji natjecanja biti bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić i gradonačelnik Čazme Dinko Pirak.

– Reli je pobudio veliki interes u našem kraju, a nama je u cilju da postane prepoznat u ovom dijelu Europe, a imamo dobru šansu za to jer makadamska cesta od Samarice do Čazme je jedna od boljih makadamskih staza u ovom dijelu Europe. Želja nam je da ovaj reli bude još jačeg značaja, no za to nam trebaju i sponzori i moramo uključiti što više subjekata, rekao je gradonačelnik Pirak.

– Prvog dana natjecanja 11 do 14 sati vozi se probni brzinski ispit tzv. shakedown od kapelice na Sv. Vidu prema Vučanima na makadamskoj cesti. Popodne u 16 sati je svečano otvaranje u centru Čazme nakon čega se vozi prvi brzinski ispit u centru grada, a nakon toga se ide u Ivansku i vraća ponovno u Čazmu na još jedan brzinski ispit. Drugi dan je sve identično kao na prošlom reliju u veljači. Vozi se od 9 ujutro od Donjeg Miklouša do Šimljanika, dva puta tamo i dva puta nazad i oko 16 sati bit će proglašenje pobjednika, kazao je Šebalj. I na ovom reliju duž staze će biti postavljene obavijesti gdje je prostor za gledatelje, a gledatelji trebaju voditi računa o vlastitoj sigurnosti i da ne ulaze u zabranjene zone.

– Najgore bi bilo da se dogodi ozljeda gledatelja jer onda to dovodi u pitanje daljnje održavanje relija. Poziv upućujemo svima da dođu i uživaju, ali i slušaju upute redara i sudaca i vode računa o vlastitoj sigurnosti - zaključio je Šebalj.