U prosincu se vozi 3. Delta winter show Čazma 2022

vr/043 | 30.11.2022. u 18:00h | Objavljeno u Društvo

Čazmanski reli postao je već prepoznatljiva sportska i turistička atrakcija, a u prosincu bi trebao privući još veći broj posada i gledatelja.

– Nakon dva Winter relija održana u veljači za koja smo u početku imali ideju da budu po snijegu, no klimatske promjene nam ne daju snijeg i onda smo ga pretvorili u makadamski, odnosno zimski, pada nam broj posada koje u veljači dolaze na natjecanje. Na prošlom je bilo samo 23 posade. U razgovoru s vozačima došli smo do zaključka da su u veljači u pripremi za novu sezonu. Kako većinu natjecanja voze na asfaltu onda im je prerada automobila na makadam u to vrijeme komplicirana. Poučeni iskustvom odlučili smo da reli prebacimo u 12. mjesec kada se formalno završava ova sezona i zato će ove godine biti dva relija u Čazmi i znatno više posada nego što ih je bilo u veljači. Očekujemo ih četrdesetak - rekao je Mato Šebalj, voditelji sportskih projekata AK Delta koji je organizator relija.

U_prosincu_se_vozi_3._Delta_winter_show_Cazma_2022__2.jpg

"3. Winter Rally Show Čazma 2022" održat će 10. i 11. prosinca na širem području Čazme, a njegovu organizaciju podupiru uz domaćine, Grad Čazmu, i Bjelovarsko-bilogorska županija i Općina Ivanska, pa će u skladu s tim počasni pokrovitelji natjecanja biti bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić i gradonačelnik Čazme Dinko Pirak.

– Reli je pobudio veliki interes u našem kraju, a nama je u cilju da postane prepoznat u ovom dijelu Europe, a imamo dobru šansu za to jer makadamska cesta od Samarice do Čazme je jedna od boljih makadamskih staza u ovom dijelu Europe. Želja nam je da ovaj reli bude još jačeg značaja, no za to nam trebaju i sponzori i moramo uključiti što više subjekata, rekao je gradonačelnik Pirak.

– Prvog dana natjecanja 11 do 14 sati vozi se probni brzinski ispit tzv. shakedown od kapelice na Sv. Vidu prema Vučanima na makadamskoj cesti. Popodne u 16 sati je svečano otvaranje u centru Čazme nakon čega se vozi prvi brzinski ispit u centru grada, a nakon toga se ide u Ivansku i vraća ponovno u Čazmu na još jedan brzinski ispit. Drugi dan je sve identično kao na prošlom reliju u veljači. Vozi se od 9 ujutro od Donjeg Miklouša do Šimljanika, dva puta tamo i dva puta nazad i oko 16 sati bit će proglašenje pobjednika, kazao je Šebalj. I na ovom reliju duž staze će biti postavljene obavijesti gdje je prostor za gledatelje, a gledatelji trebaju voditi računa o vlastitoj sigurnosti i da ne ulaze u zabranjene zone.

– Najgore bi bilo da se dogodi ozljeda gledatelja jer onda to dovodi u pitanje daljnje održavanje relija. Poziv upućujemo svima da dođu i uživaju, ali i slušaju upute redara i sudaca i vode računa o vlastitoj sigurnosti - zaključio je Šebalj.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.