U ponedjeljak u Centru P4 izložba darovitih polaznika Centra izvrsnosti za likovnu umjetnost Foto: Vanima

U ponedjeljak u Centru P4 izložba darovitih polaznika Centra izvrsnosti za likovnu umjetnost

Varaždinske vijesti | 21.5.2023. u 17:00h | Objavljeno u Društvo

Jedna u nizu zanimljivih izložbi koje u galerijskom prostoru podruma Centra za mlade i nezavisnu kulturu P4 u Preradovićevoj ulici u Varaždinu organizira Filmsko-kreativni studio VANIMA, bit će otvorena u ponedjeljak 22. svibnja u 18.30 sati.

Ovog puta je uz VANIMU organizator izložbe Centar izvrsnosti za likovnu umjetnost, a svoje će stvaralaštvo predstaviti polaznici Centra, mladi daroviti likovnjaci s našeg područja.

Centar izvrsnosti za likovnu umjetnost, koji već nekoliko godina djeluje u okviru Centara izvrsnosti Varaždinske županije, mjesto je rada s darovitim učenicima osnovnih i srednjih škola koji pokazuju sklonost likovnoj kulturi, crtanju, konstruiranju i dizajnu. Rad Centra izvrsnosti za likovnu umjetnost u Srednjoj strukovnoj školi započeo je tijekom školske godine 2017./2018., kad ga je škola samostalno provela kao pilot projekt.

Od školske godine2019./2020. Centar izvrsnosti iz likovne umjetnosti počeo je raditi u sklopu Centara izvrsnosti Varaždinske županije. U radu Centra ove je godine angažirano devet nastavnika iz područja likovne umjetnosti i dizajna, a radilo se u sedam grupa polaznika od 2. do 8. razreda osnovne te učenicima srednjih škola, početnika i nastavljača.

Izložba radova u galerijskom prostoru Centra za mlade i nezavisnu kulturu P4 bit će prilika da učenici široj javnosti predstave svoj talent i vještine.