U petak u palači Herzer promocija dviju knjiga Vladimira Petera Gossa Foto: GMV

U petak u palači Herzer promocija dviju knjiga Vladimira Petera Gossa

Varaždinske vijesti | 27.10.2022. u 19:00h | Objavljeno u Društvo

U multimedijalnoj dvorani palače Herzer (Franjevački trg 10) u petak, 28. listopada u 12 sati održat će se predstavljanje dviju knjiga Vladimira Petera Gossa - "Početci hrvatske umjetnosti" i "Pučki teatar zagrebačkog prostora".

Organizator predstavljanja je Konzervatorski odjel u Varaždinu, a o knjigama će govoriti dr. sc. Vlasta Begović Dvoržak, znanstvena savjetnica u miru, prof. dr. sc. Vladimir P. Goss, autor, te Krešo Krnic, u ime izdavača Ibis grafike. Moderatorice su dr.sc. Ivana Peškan i dr.sc. Vesna Pascuttini-Juraga.

- Knjiga "Početci hrvatske umjetnosti" odgovara na pitanja koja se rijetko ili nedostatno postavljaju. Temeljno pitanje povijesti umjetnosti, osobito one koja se tiče onog nacionalnog u umjetnosti, jest što je u pojedinoj umjetnosti općenito umjetničko, a što je nacionalno. Knjiga "Pučki teatar zagrebačkog prostora" predstavlja prošireni ogled o Zagrebu autora Vladimira P. Gossa, kroz prizmu njegovog razumijevanja prostora iz više aspekata - napominju organizatori.