U petak humanitarni Festival vina RC Varaždin Jug

vv | 23.5.2024. u 13:32h | Objavljeno u Društvo

Rotary club Varaždin ovog petka, 24. svibnja,priređuje svoj tradicionalni Festival vina,  donatorsku i humanitarnu manifestaciju kojoj je cilj prikupiti sredstvaza opremanje Kreativnog i kulturnog centra za djecu i mlade u sklopu POU Varaždin.

- Kao mjesto održavanja 14. Festivala vina, koji počinje u 19 sati, ove smo godine odabraliprostor terase Arene Varaždin, dakle, miran i inspirirajući prostor s pogledom na Dravu. Nadamo se da će to dodatno potaknuti odaziv, uz vrhunsku gastro-eno ponudu te umjetnički program učenika Glazbene škole u Varaždinu i atraktivne plesnetočke polaznika Plesnog studija Takt, kao i muziciranje glazbenog ansambla Gentlemens Club, abit će tu i donatorska tombola, veli Ninoslav Plantak, predsjednik RC Varaždin Jug, koji poziva sve zainteresirane da se pridruže manifestaciji i tako podrže donatorsku akciju,

Osim promocije hrvatskih vina, vinara i vinske kulture te lokalnu gastronomiju, kako naglašava, ovim događajem želi sepromicati prijateljstvo i druženje, a prije svega doprinijeti humanitarnom djelovanju u lokalnoj zajednici.

- Ove godine željeli bismo -  uz doprinos i donacije svih posjetitelja - pomoći opremanje Kreativnog i kulturnog centra za djecu i mlade.Osnivanjem ovakvog centra POU Varaždin može poučavati mlade o kulturnim i kreativnim industrijama, što pridonosi povećanju njihova interesa za potencijalna buduća radna mjesta. Uz to, mogu otkriti svoje talente i dalje ih razvijati radi budućih zanimanja, kao što su digitalni marketing, računalnprogramiranje, animacija, film, fotografija, razvoj video igara,umjetnost, ukazuje Plantak, napominjući da manifestacija ima preporučenu donaciju.