U palači Sermage i galeriji Zlati ajngel otvorena izložba Ive Prančića Foto: Andrej Švoger

U palači Sermage i galeriji Zlati ajngel otvorena izložba Ive Prančića

ič/vv | 22.5.2023. u 10:30h | Objavljeno u Društvo

U izložbenom prostoru palače Sermage te u galeriji Zlati ajngel, u srijedu, 17. svibnja, otvorena je izložba cijenjenog slovenskog slikara Ive Prančiča.

Akademski slikar Ivo Prančič jedan je od vodećih slovenskih slikara generacije koja se formirala osamdeseth godina i stvarala u kontekstu neomodernističkog apstraktnog slikarstva. U svojem impresivnom i koherentnom umjetničkom opusu predano, temeljito i inovativno istražuje sliku i u prvi plan stavlja slikarsku materijalnost i proces.

Izložba Ive Prančića druga je od tri ovogodišnje izložbe realizirane u suradnji Gradskog muzeja Varaždin i Galerije Zlati ajngel.

-Dvadesetogodišnje kontinuirano praćenje slovenske likovne scene u galeriji Zlati ajngel počelo je upravo izložbom slika Ive Prančiča u svibnju 2003. godine. Generacijska bliskost i zajednički stavovi o slikarstvu stvorili su neraskidivo prijateljstvo i bogatu suradnju koja je tokom godina rezultirala predstavljanjem trideset i šest slovenskih autora u Varaždinu - naglasio je na otvorenju izložbe Ive Prančiča akademski slikar Darko Sačić, voditelj galerije Zlati ajngel.

Izložba Ive Prančiča u izložbenom salonu palače Sermage i galeriji Zlati ajngel ostat će otvorena do 11. lipnja.