U OŠ Sveti Ilija održana svečana podjela njemačkih jezičnih diploma Foto: Maja Majnarić

U OŠ Sveti Ilija održana svečana podjela njemačkih jezičnih diploma

VV / M. Majnarić | 29.9.2024. u 19:00h | Objavljeno u Društvo

U Osnovnoj školi "Vladimir Nazor" Sveti Ilija 20. rujna održana je svečana podjela Njemačkih jezičnih diploma.

Na podjeli su sudjelovale tri osnovne škole, jedine u Varaždinskoj županiji u kojima se polaže ispit DSD1 (Njemačke jezične diplome): Osnovna škola Vidovec, Osnovna škola Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice te Osnovna škola "Vladimir Nazor" Sveti Ilija.

Svečanosti su prisustvovale stručne savjetnice za njemački jezik u Varaždinu i Osijeku, Mette Liebermann i Larissa Vilceanu, a cjelokupni projekt financira Središnji ured za školstvo u inozemstvu (Zfa).

Diplome su dodijeljene prošlogodišnjim učenicima 8. razreda koji su ispit DSD1 polagali u školskoj godini 2023./2024. te učenicama prošlogodišnjih 7. razreda koji su polagali IVA (Internacionalnu procjena znanja njemačkog jezika).

Program i svečanost upotpunili su učenici sa sljedećim nastupima: učenice iz OŠ "Vladimir Nazor" Sveti Ilija Franka Barulek, Katja Pintarić i Gita Šantek su otpjevale pjesmu "Für die Liebe", a učenik Tin Milinković je izveo skladbu na saksofonu "Divertissement Tzigane" autora Felixa Antoninija.

Učenica Jana Kukec iz OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice pročitala je pjesmu "Herbsttag" R. M. Rilkea, a učenica Vanessa Huđek iz OŠ Vidovec je pročitala pjesmu "Liebe" (autorica pjesme je Sabina Rogina).