U novu školsku godinu uz blaže epidemiološke mjere i nastavom u jednoj smjeni, ali ne za sve Foto: Ilustracija/Arhiva VV

U novu školsku godinu uz blaže epidemiološke mjere i nastavom u jednoj smjeni, ali ne za sve

IHR/Varaždinske vijesti | 30.8.2021. u 17:45h | Objavljeno u Društvo

Učenici osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Varaždinska županija u novu školsku godinu trebali bi krenuti u jednoj smjeni.

- Varaždinska županija je ravnateljima osnovnih i srednjih škola, čiji je osnivač, još u srpnju dala preporuku da se nastava organizira u jednoj smjeni ako će to biti moguće te sukladno mogućnostima svake pojedine škole - kažu u Varaždinskoj županiji.

U Gradu Varaždinu kažu kako i većina varaždinskih škola planira započeti nastavu u jednoj smjeni. Riječ je o I., III., V. i VII. OŠ Varaždin i OŠ Svete Uršule, dok će učenici II., IV. i VI. OŠ Varaždin na nastavu krenuti u dvije smjene. 

Prošli tjedna objavljene su i upute Uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti Covid-19 vezano uz rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2021./2022., koje su nešto blaže u odnosu na prošlu godinu.

Tako se u škole vraća dodatna i dopunska nastava i roditeljski sastanci, maske ostaju obavezne u višim razredima i srednjim školama ako se ne može osigurati dovoljna distanca, moguće je miješanje učenika u školama, odvijanje stručne prakse u srednjim školama i fakultetima, a dopušta se i treniranja u školskim sportskim dvoranama školskih sportskih klubova... 

Više o mjerama u školama doznajte u novom broju Varaždinskih vijesti...