U Novom Marofu održana još jedna radionica udruge 'Ana'

| 20.9.2024. u 08:02h | Objavljeno u Društvo

 
Udruga 'Ana' u Novom Marofu je organizirala još jednu radionicu pod nazivom: "Prvi koraci jeseni: Moj rujanski svijet". Na ovoj radionici koju je vodila izvrsna Sara Maltar iz Novog Marofa izrađivale su se male kartonske kutijice, koje su djeca bojala i ukrašavala po svojim željama. Djeca su skupljala iz parka sve što ih podsjeća na rujan/jesen/ prelazak iz ljeta u novo godišnje doba i pokazivala svoje "rujanske kutijice" ostalima. Djeca su crtala i slikala sve što ih je podsjećalo na ovo prijelazno doba. Ne samo to, već je svako dijete, uz pomoć, napravilo i mali "jesenski kalendar" (djeca su pisala što žele postići ovaj mjesec, koja su mu očekivanja, čemu se raduje....) 

- Kišni mjesec rujan obilježili smo radionicom na temu "Prvi koraci jeseni: Moj rujanski svijet". Djeca su najprije ukrasila i izradila svoje rujanske kutijice, te su potom u njih sakupila one materijale iz prirode koji su ih podsjetili na prijelazno razdoblje iz ljeta u jesen i mjesec rujan. U kutijicama su se našli listovi drveta, češeri, gljive, plodovi sa stabala, kamenčići. Kroz razgovor su djeca izrazila žaljenje što je ljeto prošlo, ali isto tako i veselje za sve što nam donose jesenske radosti. - rekla je Sara Maltar iz Novog Marofa.

Radionice se održavaju svaki utorak od 16-20 sati ispred Kulturnog centra "Ivan Rabuzin".

- Sretna sam da se radionice održavaju u Novom Marofu uz podršku grada Novog Marofa. Dobili smo odobrenje od ravnateljice, da možemo koristiti park, pozornici i natkriveni dio ukoliko je ružno vrijeme. Ovom prilikom javno pozivam, ako netko ima prostoriju u Novom Marofu za ustupiti nam utorkom od 16-18 sati, može se javiti u Ana-udrugu za pomoć djeci i obiteljima. Hvala Gradu Novom Marofu što je prepoznao vrijednost ovog programa i što ga financijski podržava. To je velika i značajna stvar za razvoj i dobrobit djece koja dolaze na radionice. Značajno je za istaknuti i činjenicu da neka djeca dolaze u Novi Marof iz Varaždina i da su prvi puta imala prilike boraviti i vidjeti ljepote grada Novog Marofa. - rekla je Ana Duga, predsjednica udruge.

Označeno u
Galerija slika