U nedjelju 7. memorijalni planinarski pohod "Putem Ivanečke planinarske obilaznice" Foto: PK Ivanec / arhiva

U nedjelju 7. memorijalni planinarski pohod "Putem Ivanečke planinarske obilaznice"

Varaždinske vijesti | 30.5.2021. u 08:00h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

U prigodi obilježavanja Dana državnosti, Planinarski klub Ivanec i Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec, u suradnji s udrugom HVIDR-a Ivanec, u nedjelju 30. svibnja organiziraju tradicionalni 7. memorijalni planinarski pohod 'Putem Ivanečke planinarske obilaznice', u spomen na poginule i umrle branitelje s područja Grada Ivanca.

Okupljanje sudionika bit će u centru Ivanca, kod spomen obilježja hrvatskim braniteljima, od 8:30 sati. U 9 sati će uslijediti pozdravno obraćanje organizatora, a u 9:15 sati početak pohoda trasom Ivanečke planinarske obilaznice Ivanec – Dubovec (Sv. Duh) – Prigorec – izletište Jarki, gdje se očekuje dolazak u 11:30 sati.

U izletištu Jarki uslijedit će edukativna tribina o važnijim događanjima u Domovinskom ratu, a iza 12 sati bit će organiziran ručak uz neformalno druženje sudionika pohoda.

Pokrovitelj 7. Memorijalnog pohoda je Grad Ivanec te izletište Jarki. Kako ističu organizatori, pohod će se održati u skladu s trenutnom epidemiološkom situacijom.

Program:
8:30 do 9:00 - okupljanje sudionika u centru Ivanca (spomenik poginulim braniteljima),
9:00 - kratko pozdravno obraćanje organizatora,
9:15 - početak pohoda, trasom Ivanečke planinarske obilaznice, Ivanec –Dubovec (Sv. Duh) – Prigorec – izletište „Jarki“
11:00 do 11:30 - dolazak u izletište
11:30 do 12:15 - edukativni sat o Domovinskom mratu
12:15 do 14 - zajednički ručak