U I. OŠ Varaždin privodi se kraju još jedan u nizu Erasmus projekata Foto: I. OŠ Varaždin

U I. OŠ Varaždin privodi se kraju još jedan u nizu Erasmus projekata

Varaždinske vijesti | 1.6.2022. u 19:04h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

U I. osnovnoj školi Varaždin privodi se kraju jedan u nizu Erasmus projekata. Tako završava i Erasmus+ KA1 projekt "Pokretači budućnosti" čiji je koordinator psihologinja škole Jelena Portner, a stručna usavršavanja provodila su se iz područja obrazovanja darovitih učenika.

U razdoblju od 16. do 20. svibnja učiteljica Marina Kopjar usavršavala se na edukaciji pod nazivom "Inclusive Education" održanoj u Barceloni, Španjolska. Edukacija je imala za cilj ukazati na važnost razumijevanja potreba darovitih učenika i njihovu uključenost u nastavni proces te razvijanje kreativnosti kod njih. Posebna pažnja je posvećena dvostruko iznimnim učenicima.

Od 23. do 27. svibnja učiteljica Draženka Kolonić sudjelovala je na edukaciji "4 Tools for Innovative Education" koja se održala u Valenciji, Španjolska. Cilj ove edukacije je bio upoznavanje s novim modernim metodama rada u razredu koje pomažu i učiteljima i učenicima u osnaživanju njihovih emocija i rješavanju sukoba te drugih vrsta izazova.

- Sve upoznate metode su primjenjive u svakodnevnom radu s učenicima svih uzrasta i potreba. Sudionici su posebno izmijenili iskustva o metodama koje koriste u radu s darovitim učenicima. Osim edukativnog dijela, učiteljice su imale priliku upoznati kulturne znamenitosti Barcelone i Valencije - izvijestili su iz škole.