VIDEO U humanitarnoj akciji #KROVZAPETrinju obitelj Drezga dobila dom: "Hvala Varaždicima" Foto: Ilustracija

VIDEO U humanitarnoj akciji #KROVZAPETrinju obitelj Drezga dobila dom: "Hvala Varaždicima"

VV | 12.5.2021. u 20:16h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Danijela Drezga i njezin sin Marko u razornom potresu koji je krajem godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju i mnoge obitelji ostavio bez krova nad glavom ovih se dana useljavaju u svoj novi dom u Glini.

Rezultat je to velike humanitarne akcije "#KROVZAPETrinju“ koju su u prosincu pokrenule Elektrostrojarska škola i Prva gimnazija Varaždin. Akcija je organizirana kako bi se prikupila sredstva za kupnju potpuno opremljenog i grijanog kontejnera za stanovanje. 

- U humanitarnoj akciji skupili smo 72. 648 kuna i za te novce je izgrađena lijepa kućica gdje će majka Danijela sa svojim sinom Markom imati normalne uvjete za život. MIslim da je pomoć došla u prave ruke - rekao je Igor Kos, ravnatelj Elektrostrojarske škole Varaždin koji se zahvalio svim donatorima koji su pomogli na bilo koji način s bilo kojim iznosom. 

- Svaka kuna je bila jako, jako važna. Zahvala svim učenicima i nastavnicima, poduzetnicima, prepoznali su da je to važno i ovo je rezultat - rekao je Kos. 

Kućica je površine 25 četvornih metara, a varaždinska Srednja strukovna škola Varaždin ju je opremila namještajem. 

- Dobili smo nacrt i napravili smo namještaj, sobu za Marka, kuhinju, krevet i stol. Mislim da su ljudi jako zadovoljni i mi smo zadovoljni i sretni - rekao je Dražen Koščak, ravnatelj Srednje strukovne škole Varaždin.

Pročelnik županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek zahvalio se školama što su organizirale ovu humanitarnu akciju, te svim donatorima koji su pomogli.

- Rezultat je ova lijepa kućica - rekao je Huđek.

Varaždincima su se zahvalili Marko i Danijela Drezga, te njezina majka Zlata.

- Hvala vama iz Varaždina tisuću i tisuću puta, neka vas dragi Bog čuva - rekla je Zlata.

Kako su Varaždinci razveselili obitelj Drezga pogledajte u videoprilogu Prve školske televizije.

Video sadržaj