U Gospodarskoj školi Varaždin boravili profesori iz Grčke, Njemačke, Španjolske i Švedske

J.Š./Varaždinske vijesti | 10.11.2021. u 19:58h | Objavljeno u Društvo

Unatoč pandemiji kroz koju prolazi cijela Europa Gospodarska škola Varaždin uspješno provodi svoje projekte. Jedan od njih je međunarodni Erasmus+ projekt Arts 4 Future zbog kojeg je u školi krajem studenog boravilo sedmero profesora iz Grčke, Njemačke, Španjolske i Švedske kako bi organizirali mobilnosti učenika i nastavnika kao najzahtjevniji dio provedbe projekta.

Tako će se prva mobilnost učenika i nastavnika održati u španjolskom gradu Elcheu u veljači sljedeće godine.
Budući da se projekt bavi zaštitom okoliša, uporabom ekoloških materijala te recikliranjem otpada i njegovim ponovnim korištenjem u izradi novih korisnih predmeta i umjetničkih djela, koordinatorima iz partnerskih škola pokazan je prostor učeničke zadruge Sunce u kojem učenici koriste reciklirane materijale te se pomoću njih kreativno izražavaju.

Nastavnici iz partnerskih zemalja bili su oduševljeni radovima učeničke zadruge. Taj će se prostor ujedno koristiti i u aktivnostima projekta.

Dobrodošlicu nastavnicima iz Grčke, Njemačke, Španjolske i Švedske je poželjela ravnateljica Katica Kalogjera Novak uz želje za uspješnu suradnju i provedbu projekta.

U radu tima sudjelovale su nastavnice: Irena Ipša, Jasminka Kelemen, Gordana Kokanović-Krušelj i voditeljica projekta Renata Mađarić. U školi su gosti probali tradicionalne delicije varaždinskog kraja, a potom su obišli povijesnu jezgru grada.