Dva Erasmus+ projekta na VI. OŠ Varaždin: Razmjenjujemo kulturne vrijednosti i rušimo predrasude!

VV | 27.3.2022. u 15:51h | Objavljeno u Društvo

U protekla dva tjedna, VI. osnovna škola Varaždin sudjelovala je u dvije virtualne mobilnosti u sklopu dva Erasmus+ KA2 projekta.

U razdoblju od 7. do 11. ožujka domaćin virtualne mobilnosti bila nam je zemlja partner Češka u sklopu projekta SHARE Cultures. U mobilnosti su sudjelovali ravnatelj Mario Stančić, učiteljice Tina Ivčić, Martina Špičko i Karmen Holenda te devetero učenika.

large_img_1584551.jpg

 - Aktivnosti koje su se izmjenjivale bile su vrlo zanimljive i dinamične. Učenici su imali prilike razvijati komunikacijske vještine na engleskom jeziku, upoznati češku kulturu te steći nova prijateljstva što su zapravo i glavni ciljevi projekta - kažu u VI. OŠ Varaždin.

U sklopu projekta Breaking Barriers, od 14. do 18. ožujka održala se virtualna mobilnost u kojoj je domaćin bila Švedska.

 - Učenici su uživali u raznovrsnim aktivnostima koje su bile usmjerene prema ravnopravnosti spolova, što je zapravo i jedna od glavnih tema ovog projekta. Plesalo se, pjevalo, izrađivale su se narukvice prijateljstva i radili švedski kolačići. Naši domaćini poslali su nam paket švedskih slastica koje su učenici imali prilike kušati - izvijestili su iz VI. OŠ Varaždin.

MicrosoftTeams-image_50.jpg

U ovoj mobilnosti sudjelovalo je ukupno 11 učenika, ravnatelj Mario Stančić te učiteljice Tina Ivčić, Zdenka Šopar i Aleksandra Oreški. 

Sudjelovanjem u Erasmus+ projektima učenici obogaćuju svoja znanja o različitim kulturama, razvijaju svoje komunikacijske vještine na engleskom jeziku, ruše predrasude te sklapaju nova prijateljstva.