U četvrtak počinje KVART festival na livadi u sklopu tvornice Varteks!

Varaždinske vijesti | 5.6.2024. u 15:38h | Objavljeno u Društvo

U Varaždinu u četvrtak, 6. lipnja počinje KVART, glazbeni festival koji u svojem šestom izdanju dovodi 20-ak izvođača iz Hrvatske i regije s headlinerima Grše, Ida Prester & Lollobrigida, Jonathan i Buntai, ali i donosi zanimljiv side program.

KVART će biti održan od 6. do 8. lipnja na specifičnoj lokaciji – velikoj livadi u sklopu tvornice Varteks. Ulaz na festival smješten je u Zagrebačkoj 94 (kod Varteks Outleta), kod rampe koju koriste i sami djelatnici Varteksa.

kvart_festival_varazdin_05062024_5.jpg

ČETVRTAK BESPLATAN DAN KVART-a I PANEL RASPRAVA S KANDIDATIMA ZA EUROPSKI PARLAMENT

KVART festival otvara svoja vrata u četvrtak (6. lipnja) koji je besplatan za sve posjetitelje! Od 17 sati kada će krenuti paneli u sklopu WMN Amplified programa koji vodi Umjetnička organizacija Favela i varaždinska kantautorica Fani Solomun. Fokus je na ženama u glazbenoj industriji, umrežavanje glazbenica i glazbenika te razvoj na profesionalnoj razini. U 19 sati i 30 minuta počinje panel rasprava „Europski parlament x Mladi“ u sklopu koje će gostovati kandidati za Europski parlament, a svoj dolazak potvrdili su Nina Skočak, Dalija Orešković, Ladislav Ilčić i Borna Lozo. Kandidati će predstaviti svoje politike i programe, a publika će imati jedinstvenu priliku postaviti im pitanja uoči samih izbora za Europski parlament 9. lipnja.

Nakon panela, od 21:00 na KVART stage stupa Scifidelity Orchestra koji će i službeno otvoriti KVART festival! U svom karakterističnom stilu svirat će hitove Massima, Dine Dvornika, Olivera i drugih velikana hrvatske glazbene scene tako da će to biti party za sve generacije! Slijedi after s ninivom koja također dolazi u sklopu WMN Amplified programa.

PETAK I SUBOTA DAN ZA KONCERTE

Raznolik glazbeni program očekuje posjetitelje KVART festivala u petak i subotu. Petak je dan rezerviran za trap i hip-hop predstavnike mlađe generacije Grše i Buntai te mladi izvođači sa sjevera Hrvatske nac. i Vano. Varaždinskoj će se publici prvi put predstaviti i kantautorice iz WMN Amplified bazena: tam (Srbija), Fani Solomun (Varaždin), Dina Jashari (Sjeverna Makedonija), LAV (Slovenija).

kvart_festival_varazdin_05062024_4.jpg

Subota na KVART-u donosi indie i rock predstavnike Idu Prester & Lollobrigidu, riječki Jonathan, zagrebački duo cura i dečko, a prvi put u Varaždinu sviraju Slovenci morvern, te mladi bendovi Kal's Penny, Soba 9 te John Morrow & The Electric Odyssey.

kvart_festival_varazdin_05062024_3.jpg

PR-ovac BABY LASAGNE, SILENT PARTY, TURNIR U MALOM NOGOMETU...

Jedna od side aktivnosti ove godine bit će i Iskoristi svoj glas Corner. Riječ je o side programu koji KVART radi u suradnji s Europskim parlamentom u Hrvatskoj, a u sklopu kojeg će posjetitelje festivala educirati o biračkom pravu, demokraciji i građanskom aktivizmu. Naravno, glavni cilj je informirati građanke i građane da u nedjelju, 9. lipnja izađu na izbore za Europski parlament.

Iskoristi svoj glas Corner bit će postavljen u legendarnom K67 kiosku koji su KVART-ovci renovirali u Sisku, kod bračnog para Korzo koji vjerojatno jedini u Hrvatskoj renoviraju K67 kioske. Novouređena K67-ica poslužit će kao simulacija biračke kabine s glasačkom kutijom i glasačkim listićem pa će posjetitelji festivala (pogotovo oni koji prvi put izlaze na izbore) moći vidjeti kako izgleda proces glasanja, te dobiti sve ostale informacije o biračkom pravu od KVART volontera.

Od drugih zanimljivih side aktivnosti su Q&A s PR-ovcem Baby Lasagne Krešimirom Šustićem koji će ispričati svoje iskustvo rada s Eurovizije i rada s Baby Lasagnom. Tu su i radionice disc golfa, turnir u malom nogometu, uvijek atraktivni LOOP Silent Party, karaoke, kao i Afteri powered by Sky s vrhunskim glazbenicima SZCH, Viatori i Niki Peducci.

Više o programu KVART festivala dostupno je na www.pecetri.com/kvart, a ulaznice su dostupne online na www.core-event.co ili fizičke u Tisak Media trgovinama.

kvart_festival_varazdin_05062024_2.jpg

kvart_festival_varazdin_05062024_1.jpg