U atriju Županijske palače Kerekešov caffe bar Palacha: "Najbolji prostor za naš dodatni sadržaj" Foto: Martin Novosel

U atriju Županijske palače Kerekešov caffe bar Palacha: "Najbolji prostor za naš dodatni sadržaj"

VV | 10.1.2022. u 17:00h | Objavljeno u Društvo

Keraktiv, tvrtka koju je Jan Kerekeš osnovao za vrijeme pandemija da snima videe i audiovizualne reklame za klijente, prije dva tjedna je dobila kao jedini zainteresirani ponuditelj natječaj kojeg je objavila Varaždinska županija za ugostiteljski objekt u atriju Županijske palače, a sada nakon glumačkih i pjevačkih voda, Kerekeš ide i u ugostiteljske vode, a predviđeni datum otvaranja kafića je u veljači. Kafić će se zvati Caffe bar “Palacha”.

- Mi smo zapravo dugo razmišljali o tome, zapravo od početka ideje za kulturni centar. Znači od 2019. smo shvatili da u kulturnom centru bude potrebno i ugostiteljstvo, a to će biti pristupačna, nekako povezano kao nekakva kazališna kavana sa sadržajem. Kada smo vidjeli baš na Varaždinskim vijesti na portalu da se na natječaju nitko nije javio za kafić u Županijskoj palači, mislio sam si u čemu je caka i vidio sam da je kraće radno vrijeme, nego uobičajeni kafići. Ako se produlji radno vrijeme, mora se unajmiti zaštitarska služba i vjerojatno je to odbijalo ugostitelje, međutim mi smo si napravili ideju kako bi to htjeli raditi, sa sadržajem od svibnja do listopada i ta lokacija je savršena za sadržaje na otvorenom. Naše predstave tamo, na toj lokaciji, su bile na najljepšem mjestu u Varaždinu - objasnio je Jan Kerekeš zašto se javio na natječaj za kafić u Županijskoj palači.

Vježba za kulturni centar

Keraktiv je tvrtka koja se javila na natječaj, a ne recimo Kerekesh teatar, jer je Kerekesh teatar udruga koja se niti ne može prijaviti na takav natječaj, dok je Keraktiv tvrtka koja je prijavljena da se može baviti i ugostiteljskom djelatnošću. Drugi razlog kako napominje je da se uhodavaju i uvježbaju u toj djelatnosti s obzirom da će i u Kulturnom centru koji je u realizaciji biti ugostiteljski dio ponude.

- To je malo mjesto i mali caffe bar. Vjerujem da ima unutra svega šest stolova, a vani bude za početak tri do pet stolova. To će nam dobro poslužiti da upoznamo osoblje i da pripremimo naše poslovanje za kulturni centar, tako da se ne dogodi da kada otvorimo kulturni centar da baš nisamo ‘ej od kuda da početi i krenuti, a to je najbolji prostor za dodatni sadržaj koji mi imamo - rekao je Kerekeš.

Više u novom broju Varaždinskih vijesti...