U atriju Starog grada u utorak varaždinski fašnički utorak za najmlađe

V.V. | 12.2.2018. u 08:30h | Objavljeno u Društvo

U utorak, 13. veljače atrij varaždinskog Starog grada ponovno će posjetiti najzanimljiviji posjetitelji – grofovi, vitezovi, vile, vilenjaci i brojni drugi likovi iz dječje mašte.  

Turistička zajednica grada Varaždina i Društvo naša djeca Varaždin uz potporu Gradskog muzeja Varaždin drugu godinu zaredom organiziraju varaždinski fašnički utorak za najmlađe, u želji da duh fašnika i pokladne tradicije koja se njeguje u okolnim sredinama barem kratko obuzme i Varaždin.

Prigodni program u atriju Starog grada počet će u 9 sati i trajati sve do 13 sati, a očekuje se dolazak gotovo 800 mališana iz 17 varaždinskih dječjih vrtića, koji će, zbog ograničenog prostora, dolaziti u grupama. Na zabavu pod maskama, dobrodošli su i mališani koji ne pohađaju vrtiće.

Male će se maškare iz varaždinskih vrtića u šetnji pod maskama zaputiti prema Starom gradu, u čijem će im atriju tog prijepodneva biti domaćini grof i grofica, uz zabavu pod maskama u čast njihove kćeri Elizabete koja traži svog mladića, uz budno i zaštitničko oko viteza.  

Svi će se oni pobrinuti da to bude utorak dobre atmosfere, uz puno veselja, smijeha, luckastosti, pjesme i plesa. U slučaju lošeg vremena, zabava pod maskama bit će održana u dvorani Radosnica u DND-u.